SAĞLIK ÖRGÜTLERİ VERGİDE ADALET İSTİYOR

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Edirne Tabip Odası öncülüğünde sağlık çalışanları, 28 haftadır süren "Vergide Adalet İstiyoruz" eylemleriyle hükümete sesleniyor. Vergi adaletsizliği ve ekonomik zorluklar altında ezildiklerini belirten sağlıkçılar, mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Edirne Tabip Odası, 28 haftadır sağlık çalışanları adına vergide adalet talep ediyor. "Vergide Adalet İstiyoruz" sloganıyla aile sağlığı merkezleri, hastane bahçeleri ve vergi daireleri önünde gerçekleştirilen eylemlerde, sağlık emekçileri, ağır vergi kesintilerinin maaşlarını erittiğini ve enflasyonun etkileri altında ezildiklerini vurguladı.

Sağlık çalışanları adına yapılan açıklamada, 15 Eylül’de alınan ücretlerin, yapılan enflasyon farkı artışına rağmen, yılın başında alınan maaşların altında kaldığı belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Vergide adaleti sağlayacağız" açıklamalarına rağmen, vergi kesintilerinin arttığını dile getiren sağlık çalışanları, ekonomik krizin yükünü taşımaktan yorulduklarını ifade ettiler.

Açıklamada ayrıca, Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi’nin (BES-AR) Eylül 2024 verilerine de atıfta bulunuldu. Sağlıklı beslenmenin günlük maliyetinin 890 TL'yi geçtiği, yoksulluk sınırının ise 73 bin 651 TL olduğu koşullarda, sağlık emekçilerinden yapılan yüksek vergi kesintilerinin haksızlık olduğu vurgulandı.

Sağlık çalışanları, mücadelelerini her çarşamba sürdüreceklerini belirterek, sabit gelirlilerden alınan vergi oranının 15'te sabitlenmesini talep etti. Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte milletvekillerine çağrıda bulunarak, vergide ve gelirde adaletin sağlanması için harekete geçmelerini istediler.

Mert Hamarat

banner8
Haberler