BAŞKAN GENCAN AKIN’IN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Gazilerimiz, Atatürk’ün gösterdiği yolda, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkarak bağımsızlık ve özgürlük meşalesini taşıyan en büyük kahramanlarımızdır” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi:

“Gazilerimiz, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için siper olmuş, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı korumak için canlarını feda etmiş, engin fedakârlık ve cesaretleriyle milletimizin gönlünde özel bir yer edinmiş kahramanlarımızdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanının verildiği bu anlamlı günde, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin özgürlüğü uğruna canlarını ortaya koyan tüm gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Bugün, bizlere özgürlüğümüzü armağan eden tüm gazilerimize borcumuz büyüktür. Onlar, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin yaşatıcılarıdır. Gazilerimizin bu mirası, Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasının en büyük güvencesidir. Onların cesaret ve fedakârlıkları, milletimizin gönlünde her zaman yaşayacaktır.

Gazilerimizin hayatları, sadece birer kahramanlık hikâyesi değil, aynı zamanda ulusumuzun birliğinin, beraberliğinin ve direncinin de sembolüdür. Onların verdikleri mücadele, sadece bugünün değil, yarının da bağımsızlık ve özgürlük bayrağını en yükseklerde dalgalandırmamız için bize ilham kaynağı olmalıdır.

Bugün bizlere düşen en büyük görev, gazilerimizin fedakârlıklarını unutmamak, onları her daim hatırlamak ve hak ettikleri değeri vermektir. Gazilerimizin yaşam koşullarını iyileştirmek, onlara gereken tüm desteği vermek, milletimizin ortak sorumluluğudur. Edirne Belediyesi olarak, gazilerimizin yanında olmaya, onların her türlü ihtiyacını karşılamaya devam edeceğiz. Onların hatıraları, vatan sevgileri ve cesaretleri bizlere her zaman ilham vermeye devam edecektir.

Bu özel günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor; ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

Haber Merkezi

banner8
Haberler