10. ULUSLARARASI EDİRNE MARATONU HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Önder Akdağ, 9. Uluslararası Edirne Maratonu’nun ardından, 10. yıl organizasyonu için çalışmalara başlanacağını açıkladı. Akdağ, maratonun gelecek nesillere daha büyük ve nitelikli şekilde aktarılacağını belirtti.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, 1 Eylül Pazar günü koşulan 9. Uluslararası Edirne Maratonu'nun ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kentteki bir işletmede gerçekleştirilen toplantıya, Uluslararası Edirne Maratonu Düzenleme Komitesi Üyesi Av. İrem Hatice Kaya da katıldı.

Önder Akdağ, dünya standartlarında bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek, maratonun her yıl büyük bir adanmışlık ve inanmışlıkla düzenlendiğini vurguladı. Akdağ, “Her sene maratonu gerçekleştirdikten sonra, hemen bir sonraki maratonun hazırlıklarına başlıyoruz. Önümüzdeki ay itibariyle 10. Uluslararası Edirne Maratonu’nun hazırlık süreci başlamış olacak,” dedi.

Maratonun gerçekleşmesinde destek veren Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, sponsorlar ve diğer kurumlara teşekkür eden Akdağ, bu organizasyonların sürdürülebilirliği için paradan daha değerli olan manevi desteklerin önemine dikkat çekti.

Önder Akdağ, maratonun gelecek nesillere daha büyük ve nitelikli bir şekilde aktarılmasını hedeflediklerini belirterek, “Bu yolculuğa gönül vermiş insanlarla devam edeceğiz. Ülkemiz ve şehrimiz adına bir sonraki yıl, 10. organizasyonu başarıyla gerçekleştireceğiz,” ifadelerini kullandı.

Akdağ, 10. Uluslararası Edirne Maratonu’nun temasının önümüzdeki süreçte kesinleşeceğini belirterek, maratonun tarihinin Ramazan ve İstanbul Maratonu ile çakışması nedeniyle Nisan-Mayıs ayları yerine yine Eylül'de olabileceğini söyledi. Ayrıca, Balkan Kadınlar Yarı Maratonu'nun da yapılacağı müjdesini veren Akdağ, her iki organizasyonun tarih planlamalarının önümüzdeki günlerde duyurulacağını bildirdi.

Toplantıda konuşan Uluslararası Edirne Maratonu Düzenleme Komitesi Üyesi Av. İrem Hatice Kaya ise organizasyon komitesinde görev almaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Önder Akdağ ile konuştum ve derneğin yönetim kurulu üyeliğine kabul edildim. Gelecek sene daha güzel bir organizasyonda buluşacağız,” dedi.

Mert Hamarat

banner8
Haberler