KENT KART'A ÖĞRENCİ AKINI!

Trakya Üniversitesi’nde derslerin başlamasıyla hareketli günler yaşıyor. Yeni kayıt olan öğrenciler, indirimli seyahat kartı almak için ETUS bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Trakya Üniversitesi'nde yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Edirne'de öğrenci hareketliliği arttı. Yeni kayıt yaptıran ve geri dönen öğrenciler, toplu taşıma araçlarında indirimli seyahat edebilmek amacıyla kent kart almak için Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) bürosuna akın etti. Kart almak isteyen öğrencilerin oluşturduğu uzun kuyruk, şehirde yoğun bir atmosfer yarattı.

Kent kartlarını alabilmek için 150 TL ödeme yapan öğrenciler, öğrenci belgesi, kimlik fotokopisi, vesikalık fotoğraf, ikametgah ya da yurt barınma belgesi gibi evrakları teslim etti. Belgeleri hazırlamak için kırtasiye ve fotoğrafçıların önünde de kuyruklar oluştu, bu durum Edirne esnafına da canlılık getirdi.

Özellikle kırtasiye ve teknoloji mağazalarında artan talepten memnun olan esnaf, öğrencilerin kente dönüşüyle işlerinin hareketlendiğini belirtti. Öğrencilerin gelişiyle birlikte Edirne'nin sosyal hayatı da canlanmaya başladı.

Mert Hamarat

banner8
Haberler