3 YENİ ÇELTİK ÇEŞİDİ TANITILDI

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen "Çeltik Tarla Günü" etkinliğinde Edirne’nin tarım potansiyeli ve yeni çeltik çeşitleri tanıtıldı. Vali Yunus Sezer, Edirne’nin Türkiye çeltik üretimindeki liderliğine vurgu yaptı.

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Edirne’de "Çeltik Tarla Günü" etkinliği düzenleyerek, tarım sektörüne katkı sağlayacak yeni tohum çeşitlerini tanıttı. Etkinliğe Edirne Valisi Yunus Sezer, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek ve birçok protokol üyesi katıldı.

Vali Sezer, Edirne'nin Türkiye çeltik üretiminin %40'ından fazlasını sağladığını belirterek, "Edirne, çeltik üretiminde lider bir kent olmanın yanı sıra, yenilikçi ve bilinçli tarım uygulamaları ile diğer illerimize de örnek teşkil ediyor," dedi. Vali Sezer, Edirne'deki tarım arazilerinin %50'sinin sulama imkanına kavuştuğunu ve bu oranın artması için yatırımların sürdüğünü ifade etti.

Etkinlikte konuşan Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek, 1970’lerden bu yana 83 çeltik çeşidinin geliştirildiğini ve bu yıl 3 yeni çeltik çeşidinin çiftçilerin kullanımına sunulduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Vali Sezer ve beraberindekiler çeltik deneme sahalarını gezerek bilgi aldı ve sembolik çeltik hasadı gerçekleştirdi.

Bu arada  etkinlik, Trakya bölgesinde tarımsal üretimdeki gelişmeleri ve yenilikçi adımları sergileyen önemli bir buluşma noktası oldu.

Mert Hamarat

banner8
Haberler