EDİRNE MARATONU'NA SAAT AYARI

Bu yıl Pazar günü 9.kez düzenlenecek Edirne Maratonu'nun sınavla çakışmaması için saati değiştirildi. Daha önce saat 09.00 da başlayan maratonun başlama saati 07.00'ye alındı.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, 9. Uluslararası Edirne Maratonu'nun 1 Eylül  tarihinde düzenleneceğini açıkladı. Geçen hafta valilik tarafından düzenlenen ve il müdürlerinin katıldığı bir koordinasyon toplantısında, maratonun sınavla çakışması nedeniyle oluşabilecek aksaklıklar gündeme gelmişti. Bu sebeple maratonun başlangıç saati 07:00 olarak güncellenerek, parkurun saat 09:30'da kapanmasına karar verildi. Ödül töreni ise saat 10:30'da gerçekleşecek.

Başkan Akdağ, maratonun planlandığı şekilde yapılması için gösterdiği destek nedeniyle Edirne Valisi'ne ve Emniyet Müdürü'ne teşekkür etti. Akdağ, "Sınava girecek kişilerin mağduriyet yaşamaması adına alınan bu karar, sporcular tarafından da olumlu karşılandı. Özellikle serin saate denk gelmesi, katılımcıların memnuniyetini artırdı," dedi. Maratona 700 sporcunun katılacağını belirten Akdağ, 50 kişilik  ek kontenjan açıldığını ve bu kontenjanın kısa sürede dolacağını kaydetti.

Akdağ, belediye başkanıyla da görüşerek organizasyonun ertelenmemesi gerektiğini vurguladıklarını belirtti. "Uluslararası arenada bu organizasyonun duyurulduğu şekilde gerçekleştirilmesi çok önemli. Maratonu şehrimize ve spor camiamıza yakışır bir şekilde, tüm kurumlarla iş birliği içinde gerçekleştireceğiz"diye konuştu.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler