ÇALIŞKAN "ÇİFTÇİNİN YANINDA OLUN"

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Hakan Çalışkan, çiftçilerin sorunlarıyla ilgili açıklamada bulunurken, tarım sektörünün giderek yok olduğunu, iktidarın çiftçinin yanında olacak kararlar alması gerektiğini söyledi.

Çalışkan tarım sektörü ve çiftçilerin yaşadığı sorunların görmezden gelinmemesi gerektiğine işaret ederken, çiftçinin içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekti. Çalışkan, Edirneli çiftçilerin bu yıl buğdayda yüzde 50 verim kaybı yaşadığını ve geçen yıla oranla aynı fiyata ürünlerini satmak zorunda kaldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Unutmayalım ki tarım bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Bu sene Edirne’li çiftçilerimiz bir önceki yıla göre buğdayda yüzde 50 verim kaybı ile buğdayını biçerek geçen yılki fiyatta ürününü satmak durumunda kaldı. Hükümet maalesef mazota, gübreye ve ilaca yüzde 100’e yakın zam gelmesine rağmen geçen yılki fiyat ile ürünü alarak çiftçiyi resmen cezalandırmıştır. Ayçiçeğinde de aynı şekilde maalesef görüyoruz ki verim düşüklüğü söz konusudur. Açıklanan yüzde 44 yağ oranı verimi imkansız görünmektedir. Verilen bu düşük fiyatlar yetmiyormuş gibi maalesef bu yıl özellikle olağan üstü bir kuraklık ile karşı karşıyayız. Buradan Edirne Milletvekillerimize sesleniyoruz. Çiftçilerimizin Edirne ve Trakya özelinde kredi borçlarının ertelenmesini dahi hiç gündeminize almadınız ve dile getirmediniz. Çiftçinin sesine kulak veriniz."

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler