BALIK POPÜLASYONU ARTIRILIYOR

İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonu, Ülkemizin göl ve göletlerin balık popülasyonlarının artırılması için adeta balık üretimlerini sürdürüyor. Edirne'deki sulara 2 milyonun üzerinde sazan balığı yavrusu bırakılacağı bildirildi.

Göl ve göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının göl ve göletlerden faydalanmasının artırılması amacıyla Sağım ve balıklandırma faaliyetleri özel donanımlı ekipmanlarla birlikte İpsala Su ürünleri Üretim İstasyonunda görevli teknik personelin gözetiminde devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında İpsala Su Ürünleri Üretim Tesisinde bu yıl 10 milyon yavru sazan balığı yetiştirildi.

İpsala Su Ürünleri Üretim Tesisinde yetiştirilen sazan yavrusundan; 3 milyon 354 bini Bursa, 1 milyon 750 bin Çanakkale, 655 bin Tekirdağ, 134 bin Bilecik ve 100 bini de Yalova olmak üzere toplam 5 milyon 993 bin yavru sazan balığı bu illerin göl, gölet ve barajlarına bırakıldı.

SU KAYNAKLARINA 2 MİLYON SAZAN

2024 Yılı Balıklandırma Programı Kapsamında İpsala Su Ürünleri Üretim Tesisinde üretilen balıkların iç sulara bırakılması ve dağıtım töreni gerçekleştirilecek.

Bugün İpsala Balık Üretim Tesisinde düzenlenecek olan törenle toplam 2 milyon 100 sazan yavrusu ilimizde bulunan göl, gölet ve barajlara bırakılmak üzere yetkililere teslim edilecek.

2021 yılında faaliyete geçen İpsala Su Ürünleri Üretim Tesisinde bugüne kadar 29 milyon 500 bin yavru sazan balığı üretimi gerçekleştirildi. Yetiştirilen bu balıklar Ülkemizin farklı illerindeki göl, gölet ve barajlarına bırakıldı.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler