VALİLİKTEN YANGIN UYARISI

Sıcakların devam etmesi ve ormanlık alanlarda insan eliyle yapılan hatalardan dolayı çıkan yangınlara karşı tedbirler tüm hızıyla devam ediyor.

Ülkemizin bir çok yerinde çıkan yangınlara müdahale edilirken, özellikle Ege Bölgesi'nde çıkan orman yangınları binlerce dönüm arazileri yok etti. Yerleşim alanlarına da sıçrayan yangınlar sonunda milyonlarca liralık maddi zararlar ortaya çıktı ve hayvanlarda telef oldu. Yangınlara karşı duyarlı olunması istenirken Edirne Valiliği'de vatandaşları uyardı.

Geçtiğimiz günlerde Edirne'nin bazı bölgelerinde bilinçsizce yakılan anızlardan dolayı çıkan yangınlar maddi zararlara yol açarken, Valilik tarafından yapılan açıklamada, "anız yakma. Atıkları topla. İzmarit atma. Ateş yakma" başlıkları altında dikkat uyarısında bulunuldu.

Konuyla ilgili Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve nem oranlarının düşmesiyle birlikte maalesef ülkemizin çeşitli noktalarında yangınlar meydana gelmektedir. Vatandaşlarımızdan; Orman ve anız yangınlarına neden olabilecek davranışlardan uzak durmalarını, kurallara uymalarını ve bu konuda duyarlılık göstermelerini bekliyoruz"

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler