ÖZGÜR HATA BAŞKAN

CHP Edirne Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’nın 17’nci Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Başkanlık için Baran Kayhan ve Özgür Hata yarıştı.

CHP Edirne Merkez İlçe toplantı salonunda düzenlenen kongreye, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Çağatay Can Tasmalı, başkan adayları, yönetim kurulu üyeliği adayları ve üyeler katıldı.

Divan Başkanlığını Sergen Kuru, katip üyeliğini ise Berkay Varel'in yaptığı genel kurul, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kongrede turuncu liste ile Özgür Hata’nın, yeşil liste ile Baran Kayhan’ın yarıştı. Kongrede İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tasmalı, faaliyet raporunu okurken; Merkez İlçe Başkanı Balkanlı da bir konuşma yaptı.

Daha sonra seçimlere geçildi. Sabah saat 10.00'da başlayan Genel Kurul'da oy verme işlemleri 17.00'de sona erdi. Toplam 225 kişinin oy kullandığı Genel Kurul'da, 128 oy alan Özgür Hata, başkanlığı kazanan taraf oldu. Diğer aday Baran Kayhan ise 97 oy aldı.

HATA "YAN YANA MÜCADELE EDECEĞİZ"

CHP Edirne Merkez İlçe Gençlik Kolları'nın yeni başkanı Özgür Hata, bundan böyle yan yana, omuz omuza mücadele edeceklerini belirterek şöyle konuştu:

Edirne'mizin geleceğini yeniden şekillendirmek için önemli bir adım atıyoruz. Hep birlikte omuz omuza, yan yana mücadele ettiğimiz bu yolda sizlerin güveniyle CHP Edirne Merkez İlçe Gençlik Kolları başkanı adayı oldum. Hepinizin bildiği gibi gençliğin sesi olmak kolay bir iş değil. Bu büyük bir sorumluluk ve fedakârlık gerektirir. Ancak ben bu sorumluluğu taşımaktan ve sizlerle birlikte bu göreve hizmet etmekten onur duyacağım. Bugün gençlik olarak omuzlarımızda büyük bir yük var. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar, genç işsizliğe, eğitimde yaşanan sorunlar ve toplumsal baskılar biz gençlerin omuzlarına daha da fazla yük bindiriyor. Ancak bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin yılmaz neferleri olarak bu zorlukları aşma azmi ve kararlılığına sahibiz. Edirne'den Hakkari'ye Türkiye'nin dört bir yanındaki gençlerle el ele vererek bu ülkenin yarınlarını inşa edeceğiz. Göreve geldiğimizde öncelikle gençlerin sesi olmaa, onların sorunlarına çözüm bulmaya ve partimizin ilkeleri doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz. Eğitimde fırsat eşitliği, gençlerin istihdam sorunları ve sosyal adalet gibi konular, mücadelemizin merkezinde yer alacaktır. Ayrıca Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı cumhuriyetin ilke ve değerlerini, genç nesillere en iyi şekilde aktarmak için var gücümüzle çalışacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinden aldığımız güçle daha özgür, daha demokratik ve daha aydın bir Türkiye'yi kurma idealinden asla vazgeçmeyeceğiz".

Özgür Hata başkanlığındaki CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları yönetiminde ise şu isimler yer aldı:

Mert Alırat, Ogün Avcu, Polat Bıçak, Tuba Çakar, Eren Çanta, Cenk Posta, İlksen Saraylı, Sema Nur Tavukçu, Emir Can Taylan, Egemen Tosun, Esma Uğurlu ve Özgenur Yılmaz; yedek üyeliği adayları ise Gülnur Altay, Yaren Turan, Elif Karaca, Özgür Yeşilok, Cenk Eyikeyif, Emre Kıvanç Özköse, Hazal Doğancı, Begüm Biter, Ceren Kacal, Dilara Çam, Emircan Örs ve Asrın Berke Kıral.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler