MERİÇ, AVRUPA'NIN EN GÜZEL KÜREK PARKURU

Edirne'de düzenlenen Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası'nın ardından, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk ve Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Meriç Nehri parkurunun sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en iyi parkurlarından biri olduğunu söyledi. Paralimpik sporcuların da ilk kez bu şampiyonada yarıştığını belirten Ertürk, gelecekteki uluslararası şampiyonalar için büyük heyecan duyduklarını ifade etti.

Edirne'de gerçekleştirilen Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası, Meriç Nehri’nde yapılan final müsabakalarıyla sona erdi. Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, organizasyonun çok başarılı geçtiğini ve Meriç Nehri parkurunun Avrupa'nın en güzel parkurlarından biri olarak değerlendirildiğini belirtti. Ertürk, "Meriç Nehri parkuru, en üst seviye yarışlara ev sahipliği yapabilecek kapasitede. Avrupa'dan gelen hakem heyeti de parkura hayran kaldı" dedi.

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ise parkurun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu parkur sadece yarışlar için değil, Balkanlar'dan, ülkemizden ve Avrupa'dan gelecek takımların 12 ay boyunca antrenman yapabilecekleri çok güzel bir alan oldu. Önümüzdeki günlerde Bakanlığımızın desteğiyle kürek kayıkhaneleri ve peyzaj çalışmaları da yapılarak parkur daha da güzelleştirilecek. Bu parkur, Edirne’nin turizmine de büyük katkı sağlayacak” dedi.

PARALİMPİK SPORCULARDA VARDI

Bu yıl ilk kez paralimpik sporcuların da yarıştığını vurgulayan Ertürk, “Paralimpik sporcularımızın katılımı, birçok insana umut oluyor. Onların emekleri bizim için çok değerli” şeklinde konuştu.

Şampiyona sonuçlarına göre, Fenerbahçe U15 Kadınlar ve Erkekler kategorilerinde birinciliği elde ederken, U19 Kadınlar ve Erkekler kategorilerinde Galatasaray birincilikle tamamladı. U17 kategorisinde de Fenerbahçe, hem Kadınlar hem de Erkekler kategorilerinde zirvede yer aldı.

Ertürk, önümüzdeki ay düzenlenecek Avrupa ve Balkan Şampiyonaları için Edirne'de hazırlıkların sürdüğünü ve bu şampiyonalara 23 ülkeden 400’e yakın sporcunun katılacağını belirtti. Edirne'nin, Balkan Şampiyonası’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı olacağına inandığını ifade etti.

Mert Hamarat

banner8
Haberler