İBRİCE, DALIŞ MERKEZİ OLUYOR

Vali Yunus Sezer, Mecidiye köyüne bağlı İbrice Limanı'ndaki çalışmaları yerinde incelerken, burayı dünyanın sayılı su altı dalış merkezlerinden biri haline getirmek için proje hazırladıklarını söyledi.

Keşan ilçesine bağlı Mecidiye köyündeki İbrice Limanı'nda valilik tarafından bir süre önce başlatılan çalışmalar devam ederken, burada incelemelerde bulunan Vali Sezer, yetkililerden de bilgiler aldı.
Sezer, limandaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Edirne ve Türkiye turizmi için İbrice Limanı'nı dünyadaki önemli dalış merkezlerinden biri haline getirmek istediklerini ifade etti.

İbrice Limanı'nda ki eksikliklerin giderilmesi için 8 aydan bu yana aralıksız çalışmaların devam ettiğini belirten Sezer, önemli problemlerin başında gelen limandaki içme suyu sorununu çözdüklerini, lavabo ve alt yapı ile ilgili sıkıntıların da giderildiğini, balıkçı barınaklarına ağlarını konulacağı yerlerin düzenlendiğini, taş binanın da restorasyonunun tamamlandığını kaydetti.

Burada bulunan taş binanında balıkçılar tarafından kullanımını sağlamak amacıyla soğuk hava deposu yapıldığını ifade eden Sezer " Ayrıca dalış yapan herkes için İbrice Limanı'nı önemli bir yer haline getireceğiz. Bu bölge dalış lyapmak için çok uygun. Ülkemizden ve yurt dışından dalış severleri burada buluşturmak istiyoruz. Böylece hem Edirnemizin, hem ülkemezin turizmine de katkı sunmuş olacağız" diye konuştu.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler