PAZARA GURBETÇİ İLGİSİ

Her hafta Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı'na Avrupa'da çalıştıkları ülkelere dönmek isteyen gurbetçilerde akın etmeye başladı.

Edirne’de Ulus Pazarı’nda, yaz sezonunun sonuna yaklaşıldığı şu günlerde yazlık tekstil ürünlerinde indirimli fiyatlar uygulanmaya başlarken, gurbetçilerde dönüş yolunda ihtiyaçlarını buradan karşılıyor. Edirne'de 1 gece konaklayan ve yazlık izinleri bittiği içinde çalıştıkları ülkelerine dönmeye başlayan gurbetçiler, indirimleri fırsat bilerek pazardan alış veriş yapıyor.

Pazar esnafının sezon bitmeden elindeki yazlık ürünleri azaltmak istediğini belirten Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan “Artık kış sezonunun yavaş yavaş açılacak olması dolayısı ile yazlık ürünlerde indirimler devam ediyor. Takriben bir ay süreyle indirimli ürünler vatandaşlar ile buluşmaya devam edecek” dedi.

Pazarda geçen hafta başlayan yoğunluğun bu hafta da devam ettiğini söyleyen Atkoşan, şöyle konuştu:

“Pazarımızda geçen hafta başlayan yoğunluk devam ediyor. Bu bizim için sevindirici bir durum. Bulgar müşterilerimizin yoğunluğu geçen hafta oldukça fazlaydı. Bu haftaya baktığımızda yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın yine ülkeden çıkış yapmadan Ulus Pazarı’nı tercih ettiğini görüyoruz. Bu da sevindirici bir durum. Yaz döneminde Bulgar müşterilerin azalması her yıl yaşanılan bir durum. Gümrük kapılarındaki yoğunluğun azalması ile Bulgar müşteriler yeniden artmaya başlayacaktır. 9’uncu ayın 15 ile 20’si gibi bu hareketin artacağını öngörüyoruz”

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler