7 BİN ÇOCUK SPORLA BULUŞTU

Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal ile birlikte, kentte yapımı tamamlanan 5 semt sahasında incelemelerde bulundu.

Ferah Ortaokulu’nda kurulan sahada öğrencilerle bir araya gelen Vali Sezer, Edirne'de dezavantajlı mahallelerde gerçekleştirilen projelerle binlerce çocuğun sporla buluşturulduğunu ifade etti.

Vali Sezer, geçen yıl eğitim sezonuyla beraber başlatılan ve ilçeleri de kapsayan "Mahalle Ligi" projesi sayesinde, 7 bin çocuğun farklı branşlarda spor yapma imkânı bulduğunu belirtti. Bu yıl da çocukların yaz tatilini verimli geçirmeleri amacıyla yaz okulları başlatıldığını ve tüm mahallelerde spor kulüpleri oluşturulduğunu kaydetti. Şu ana kadar 20 kulübün kurulduğunu ifade eden Vali Sezer, bu kulüplerin çatısı altında çeşitli branşlarda faaliyetler yürütüleceğini söyledi.

"BALKANLARIN SPOR MERKEZİ OLACAĞIZ"

Edirne'nin Balkanlar'ın Spor Merkezi olma hedefi doğrultusunda, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın desteğiyle birçok projenin hayata geçirildiğini dile getiren Vali Sezer, bugüne kadar 5 semt sahasının tamamlandığını ve planlanan diğer sahaların da kısa süre içinde hizmete sunulacağını belirtti.

Vali Sezer, öğrencilerle top oynayarak keyifli anlarına ortak olurken, Edirne’de gençlerin hem eğitim hem de sportif alanlarda en iyi şekilde yetişmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

İlimize olan desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a ve bakanlık yetkililerine teşekkür eden Vali Sezer, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, sporla ve kültürel faaliyetlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler