KAPIKULE'DE YOĞUNLUK BİTMİYOR

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve yaz tatilini ülkelerinde geçirmek için gelen gurbetçilerin dönüşleri devam ediyor. Edirne'deki sınır kapılarında zaman zaman yoğunluklar yaşanırken, özellikle Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkışlar sırasında uzun kuyruklar oluşmaya devam ediyor.

Avrupa'daki çeşitli ülkelerde çalışan gurbetçiler, okulların kapanmasının ardından başlayan tatille birlikte Haziran ayından itibaren yurda giriş yapmaya başladı. Bu yıl gurbetçi girişleri sırasında Kapıkule'de araç rekoru kırıldı. Ülkelerine gelerek memleketlerine giden ve yaz tatillerini geçiren yüzlerce gurbetçinin tatilleri sona erdi. Geçtiğimiz günlerde başlayan geri dönüşler tüm hızıyla sürerken, özellikle Kapıkule Gümrük Kapısı'nda uzun kuyruklar oluştu. Yoğunlukla birlikte gümrük sahası içinde 5 sıra halinde otomobiller uzun kuyruklar oluşturdu.

Tüm kapıların açık olarak işlem yapmasına karşılık, yoğunluk her geçen gün artış gösterdi. Hafta başında mesaisi başlayacak gurbetçiler, hafta içinde yola çıkmaya başladı. Bulgaristan tarafında bulunan gişe sayısının az olması çıkışlar sırasında sıkıntılı anların yaşanmasına neden olurken, Türkiye'den Bulgaristan'a giriş sırasında en az bekleme süresinin 2 saat civarında olduğu bildirildi.

Bu arada, yüzlerce gurbetçininde sınır kapılarından yurda girişleri devam ediyor. Kapıkule'nin dışında Pazarkule, Hamzabeyli ve İpsala gümrüğünde de uzun kuyrukların oluştuğu, ülkeye giriş çıkışlardaki yoğunluğun Eylül ayı sonuna kadar devam etmesinin beklendiği ifade edildi.

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler