SAHİLLER ÇÖPLÜK GİBİ

Saros Körfezi'nde bulunan sahiller adeta çöplük haline geldi. Günübirlikçi olarak tatil yapması tercih edenlerin çöplerini bırakarak sahillerden ayrılmalarına tepki geldi.

Enez'in Sultaniçe sahiline yakın çamlık alanında kalan ve burada çadır kurarak denize giren bir çok tatilcinin "Cennet Koyu" olarak bilinen alana çöplerine bırakmalarına tepki gösteren bölge halkı,

burayı temizlemekten bıktıklarını söyledi.
Belediye ekipleri tarafından da temizliği yapılan sahillerde traktör dolusu çöplerin oluştuğunu belirten bölge halkı, "Böylesine güzel bir yere gelip, tatillerini yapan yazlıkçılar, günübirlikçiler yiyor, içiyor çöplerini bırakıp gidiyor. Şu manzara karşısında ne yapacağımızı şaşırdık. Ekipler temizliyor, onlar çöplerini bakırmaya devam ediyor. Biraz dikkat edilmesi halinde burası temiz kalacaktır. Seneyede buraya geleceklerini unutmamak lazım.Bu işe bir çözüm bulunmasını, çöplerini bırakanların tespit edilerek cezalandırılmalarını talep ediyoruz" diye dert yandılar.
Bu arada, geçtiğimiz günlerde Erikli sahilinde de çöp tepecikleri oluşmuştu. Keşan Belediyesi ekiplerince sahilde 2 ton çöp toplanmıştı.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler