SERACILIK CANLANIYOR

Vali Yunus Sezer, Sazlıdere köyünde kurulan seraları ziyaret ederek, seracılığın canlandırılması için yapılan projeler hakkında bilgi verdi. Vali Sezer, 2 yıl içinde 500 dönüm kapalı sera kurmayı hedeflediklerini açıkladı.

Vali Sezer, Sazlıdere Köyü'nde yapılan seracılık faaliyetlerini yerinde inceledi. Seraların kurulumu ve hedefler hakkında bilgi veren Vali Sezer, Edirne’nin seracılıkta eski günlerine dönmesi için yoğun çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Vali Sezer, "Geçmişte Edirne, seracılık ve sebze-meyve üretimi konusunda önemli bir merkez konumundaydı. Ancak son yıllarda bu alanda büyük bir düşüş yaşandı. Bu durumu tersine çevirmek ve Edirne’yi tekrar hem kendine yeten hem de çevre illere ve dış pazara ürün sağlayan bir merkez haline getirmek için seracılıkla ilgili projelerimizi hızlandırdık" dedi.

"SERA SAYISI ARTIRILACAK"

Bu kapsamda ilkbaharda 40 sera dağıtımı yapıldığını belirten Sezer, "Şimdi 2.etapta 30 sera daha dağıtıldı ve kurulumları tamamlandı. Üçüncü etaba geçmeye hazırlanıyoruz. Hedefimiz, 2-3 yıl içinde Edirne'de 500 dönüm kapalı sera kurulumu gerçekleştirmek. Şu an için 100 dönümlük hedefimize ulaştık ve bu sayı artarak devam edecek" şeklinde konuştu.

Vali Sezer, Edirne’nin yeniden seracılıkta bölgesel bir güç olma yolunda önemli adımlar attığını vurgulayarak, projelerin hem yerel ekonomi hem de ülke genelinde tarımsal üretime büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler