AKALIN, EMEKLİLİK SİSTEMİNİN DEĞİŞMESİNİ İSTEDİ

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, 1999 sonrası SGK'lıların yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekerek, kademeli emeklilik sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Akalın, mevcut emeklilik sisteminin adaletsizliklere yol açtığını belirtti.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, 1999 sonrası SGK'lıların yaşadığı mağduriyetlerin halen çözüme kavuşmadığını belirterek, kademeli emeklilik sisteminin gerekliliğini vurguladı. Akalın, mevcut emeklilik sisteminin kısa vadeli politikalarla şekillendiğini ve bu durumun bir çok kesimin mağdur olmasına neden olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Akalın, kademeli emeklilik sisteminin anayasal eşitlik ilkesine uygun olduğunu ve 1999 sonrası SGK'lıların yaşadığı haksızlıkları giderebileceğini belirtti. "1 güne 17 yıl kaybetmek olmaz. Kademeli emeklilik haktır, çözüm şart!" diyen Akalın, sigorta giriş farkı nedeniyle iki vatandaş arasında 17-20 yıllık bir emeklilik farkı oluşmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Akalın, mevcut emeklilik sisteminin adaletsizliğe yol açtığını belirterek, prim ve yaşa göre "kademeli" bir sisteme geçilmesinin daha adil ve makul olacağını savundu. "Kademeli emeklilik iş barışını, adaleti ve standardı sağlayacaktır" dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile benzer bir talepleri olmadığını ifade eden Akalın, adil ve hakkaniyetli bir kademeli emeklilik düzenlemesi yapılabileceğini belirterek, çözümün zor olmadığını vurguladı.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler