HAYVANSEVERLERDEN İMZA KAMPANYASI

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Esen Öcel, hayvan haklarına yönelik yeni yasa tasarısının iptal edilmesi için başlattığı imza kampanyası halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Her ay toplanan imzalar, Valilik aracılığıyla TBMM'ye gönderilecek.

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı  Esen Öcel, hayvan haklarını savunmak amacıyla başlattıkları imza kampanyasının dün itibarıyla başladığını ve oturma eylemlerinin 10 günden beri devam ettiğini belirtti.

 Öcel, "Bu yasanın çıkacağını duyduğumuz günden beri eylemlerimiz devam ediyor ve yasa çıktıktan sonra da iptal edilmesi için elimizden geleni yapacağız. Dün başlamasına rağmen halkın ilgisi çok fazla. Kimse sokağında başını okşadığı köpeğin canice öldürülmesini istemiyor, bu yüzden halk oldukça duyarlı. Hızla imza sayısı artıyor ve bugün de birçok duyarlı vatandaş gelip imzasını atacaktır" dedi.

Öcel, topladıkları imzaların nasıl değerlendirileceği konusunda ise şunları söyledi:

"Şimdilik Valilikten alınmış bir iznimiz var. Bu imzaları aylık olarak Meclis'e göndermeyi düşünüyoruz, Valilik kanalıyla. Ayrıca hayvanseverler tarafından açılmış başka imza kampanyaları da var. Biz de Edirne halkının sesini duyurmak için her ay bu imzaları göndermeye devam edeceğiz."

Edirne halkının gösterdiği ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Öcel, imza kampanyalarının ve oturma eylemlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler