TARİHİ KONAKLAR GELECEĞE TAŞINACAK

Kaleiçi'ndeki tarihi konakların restorasyon çalışmalarına başlanırken, Vali Yunus Sezer çalışmaları yerinde inceledi.

Valiliğin yaptığı projenin ardından bir süre önce Vali Sezer 17 konak sahibi ile bir araya gelerek restorasyon çalışmalarının yapılması için protokole imza atmıştı. Bunun ardından, konakların aslına uygun olarak restorasyonu için çalışmalara başlandı. Sezer, kültür varlıklarının geleceğe taşınması amacıyla yapılan çalışmaları yerinde incelemek için tarihi konaklara gitti ve yetkililerden bilgi aldı.

Restorasyon çalışmalarının aralıksız olarak devam edeceği belirtilirken, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kaleiçi, geçmişten geleceğe uzanan değerleri ile tekrar canlanıyor. Kadim tarihimizden süzülen değerlerimizi geleceğe taşımak amacıyla durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz.Valimiz Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden Olimpiyat Konağı, İlhan Koman Konağı ve Kaleiçi’nde Cumhuriyet Caddesi üzerinde ve Sabuni Mahallesinde bulunan konaklarda incelemelerde bulundu.Şehrimizin hafızası, kültürel hazinelerimiz, konaklarımızı, aslına uygun ihya ederek ilimiz turizmine kazandırmaya devam edeceğiz"

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler