İL GENEL MECLİSİ TOPLANDI

 İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısı, Çiğdem Gegeoğlu başkanlığında saat 14.00'te İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda başladı. 5 gün sürecek olan mecliste toplam 18 gündem maddesi görüşülecek.

 İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısı, saat 14.00'te başladı. İl Özel İdaresi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya siyasi parti grubu üyeleri katıldı. Çiğdem Gegeoğlu başkanlığındaki toplantıda, bu hafta 18 gündem maddesi ele alınacak.

Toplantının gündem maddeleri arasında, Edirne İl Özel İdaresi’nin 2024 yılı içerisinde ilçe kaymakamlıklarına ne kadar ödenek aktardığı ve Süloğlu, Lalapaşa ile Merkez ilçelerindeki tarım arazileri ile ilgili raporlar yer aldı.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Remzi Subaşı, Süloğlu, Lalapaşa ve Merkez ilçelerindeki ekilebilir tarım arazileri ve çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) verilerini açıkladı. Merkezde 536 bin 960 dönüm kayıtlı arazi ve 3 bin 807 ÇKS'ye kayıtlı çiftçi bulunurken, çiftçi yaş ortalaması 58 olarak belirlendi. Süloğlu ilçesinde 147 bin 385 dönüm arazi ve bin 95 çiftçi, Lalapaşa ilçesinde ise 231 bin 843 dönüm arazi ve bin 521 çiftçi olduğu raporlandı. Her iki ilçede de çiftçi yaş ortalaması 58-59 arasında değişiyor.

Subaşı, sulanabilir tarım arazilerinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, mevcut baraj ve kanalların iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Çiğdem Gegeoğlu ise köylerin gençleştirilmesi ve üretime katkının artırılması gerektiğini dile getirdi.

Bu arada toplantılarının 1. birleşiminde komisyon havale edilen, Edirne İli, Lalapaşa İlçesi Hacılar Köyü "Süloğlu RE5 Üretim Tesisinde Enerji Üretim Alani (Yardımcı Kavnak GES)" konulu "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi Alanı - Günes Enerjisine Dayalı Elektrik Üretimi ve letim Tesisleri Alanı" konulu teklifin komisyonca yapılan araştırma ve incelemeleri neticesinde proje iptal edildi.

Mert Hamarat

banner8
Haberler