T.Ü. 4 BİN ÖĞRENCİ MEZUN ETTİ

Balkanların en büyük eğitim kurumu Trakya Üniversitesi bünyesinde bulundurduğu fakülte ve meslek yüksek okullarından bu yıl toplam 4 bin 438 öğrenciyi mezun etti.



Trakya Üniversitesi; 14 fakülte, 4 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokulunda 3bin 981, lisansüstü eğitimlerin verildiği enstitülerde de 457 öğrenci olmak üzere toplam 4bin 438 öğrencisi için mezuniyet töreni düzenledi. 
3 Haziran’da Sağlık Bilimleri Fakültesi ile başlayan mezuniyet coşkusu, 5 Temmuz’da Mimarlık Fakültesi Mezuniyet Töreni ile sona erdi. Öğrenciler, bir ay boyunca 28 birimde gerçekleştirilen 33 farklı törenle mezuniyet mutluluğunu doyasıya yaşadılar. Yeni hayatlarına adım atmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan öğrencilerin ailelerin gururu da gözlerinden okundu.
Öğrencilerin, aileleri ve hocaları ile bu güzel anın mutluluğunu ve coşkusunu dolu dolu yaşamaları amacıyla her birim tarafından ayrı ayrı törenlerin düzenlendiği Trakya Üniversitesinde, mezuniyete katılamayan aile yakınları da düşünülerek Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen mezuniyet törenleri üniversitemiz sosyal medya hesaplarından yayınlanarak bu mutluluk ülkemizin dört bir yanına taşındı.
Konu ile ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Evlatlarımızı mesleklerine ve geleceğe hazırlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Onlar da bilimin ve aklın ışığında, ahlaklı ve erdemli bireyler olarak geleceğin dünyasının inşasında yer alacaklar. Bazen yüz yüze olamasak da her zaman onların yanında olduk, gönüllerine dokunduk. Trakya Üniversiteli olma ayrıcalığı yaşayan ailemizin değerli fertlerine yeni hayatlarında başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.
Gözde Kabasakal
 

banner8
Haberler