EDİRNE'DE 30 BİN GÖÇMEN YAKALANDI

Edirne'de son 7 ay içerisinde yapılan denetimler sırasında yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine gitmek isteyen 30 bin 400 düzensiz göçmenin yakalandığı açıklandı.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Edirne’de düzenlenen “Türkiye’nin Huzuru” toplantısının ardından terör örgütleriyle mücadele, düzensiz göçmenler ve kaçakçılıkla ilgili yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Edirne'de 7 aylık dönemde 90 PKK teröristi tutuklandığını ve 30 bin 400 düzensiz göçmenin yakalandığını belirtti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Edirne’de düzenlenen “Türkiye’nin Huzuru” toplantısının açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Edirne’de yılın ilk 7 ayında PKK terör örgütü ile ilgili 90 tutuklu, 7 adli kontrol ve 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında yapılan operasyonları da değerlendirdi.
7 BİN 768 DÜZENLİ GÖÇMEN EDİRNE'DE 
Yerlikaya, Edirne’de geçici koruma kapsamında 7 bin 768 düzenli göçmenin bulunduğunu belirterek, Suriyeli sayısının 573, ikamet izinli sayısının 6 bin 635 ve uluslararası koruma kapsamında olanların sayısının ise 460 olduğunu kaydetti. Adres güncellemeleri konusunda ise 90 gün süre verdiklerini ve adreslerini güncellemeyenlerin deport edildiğini söyledi.
19 Eylül tarihinin Edirne ve Trakya hududu için önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Yerlikaya, düzensiz göçmenlerle ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle ilgili olarak Türkiye genelinde 8 bin 701 operasyon düzenlendiğini ve Edirne'de 942 operasyonda 351 tutuklu bulunduğunu belirtti. Ayrıca, 30 bin 400 düzensiz göçmenin yakalandığını ve 9 bin 85 kişinin deport edildiğini ifade etti.
Bakan Yerlikaya, Edirne’de yapılan kaçakçılık operasyonları sonucunda 125 milyon TL vergi kaybının önlendiğini ve 13 kişinin tutuklandığını belirtti. Hudut birliklerinin önemli hizmetler verdiğini belirten Yerlikaya, Edirne'de 293 kilometrelik hudutta jandarma taburuyla birlikte devriye sayısının artırılacağını ve yeni genç polislerin görevlendirileceğini söyledi. Yerlikaya, Edirne'nin göç rotasında transit bir ülke olma durumunun değiştiğini ve bu durumun daha da iyileştirileceğini vurguladı.
Bülent Sarıçiçek
 

banner8
Haberler