56.5 BİN DEKAR ALAN SUYA KAVUŞACAK

Edirne Valisi Yunus Sezer ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Çömlekköy Barajı'ndaki çalışmaların başlangıcını inceledi. Proje, bölgede kuraklıkla mücadele ve tarımsal verimliliği artırmayı hedefliyor.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile birlikte yapım çalışmalarına başlanan Çömlekköy Barajı'nda incelemelerde bulundu. Vali Sezer, tüm dünyayı etkileyen kuraklık sürecinde suyun önemine vurgu yaparak, projenin suyu tasarruflu kullanmak adına kapalı sulama sistemlerinin hızlıca devreye alınması ve suyun depolanıp yaz aylarında kullanılmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Vali Sezer, "Bu proje, kış aylarında su biriktirilmesi ve yazın 9 köyün yararlanacağı şekilde 5600 hektar alanın suyla buluşturulmasını sağlayacak. Tunca Nehri ve çevresinde karşılaştığımız kuraklık için bir önlem olacak ve bu alanı modern sulama sistemleriyle sulu tarıma kazandıracaktır. Bu da ilimiz açısından önemli bir katma değer oluşturacaktır" dedi.

Çömlekköy Barajı, yıllık 22,5 milyon metreküp su tutma kapasitesi ile Edirne'de 56 bin 500 dekar tarım arazisini suya kavuşturacak. Sulu tarımın daha geniş alanlara yayılmasıyla bölgede kuraklığın ve verim kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Vali Sezer, projeye verdikleri destekten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlık ve DSİ yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler