KİRALAR EL YAKIYOR

Edirne İnşaat ve Sanatkarları Esnaf Odası Başkan Vekili ve emlakçı Yüksel Meriç, kiralık ev durumu ve inşaat sektöründeki sıkıntılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kiralık evlerin kısıtlı olduğunu belirten Meriç, özellikle aileler için ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Edirne İnşaat ve Sanatkarları Esnaf Odası Başkan Vekili ve emlakçı Yüksel Meriç, kiralık ev piyasası ve inşaat sektöründeki mevcut durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Meriç, "Edirne'de kiralık aile evleri çok kısıtlı, öğrenci için ise bir nebze var ama bu da yeterli değil. Kiralık ev sıkıntısının, hükümetimizin aldığı kararlar ve müteahhitlerin işleri yavaşlatmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ayrıca, müteahhitlerin daireleri bitirip teslim edememeleri de bu sıkıntıya neden oluyor" dedi.

Edirne'de kiralık ev fiyatlarının semtine göre değiştiğini belirten Meriç, "Sıfır bir 3+1 aile evi 20-25 bin lira bandında seyrediyor. Öğrenciler için 1+1 daireler, eşyasız olursa 10 bin-12i bin lira, eşyalı olursa 13-18 bin lira arasında değişiyor" şeklinde konuştu.

Öğrenci kayıt döneminin yaklaşmasıyla apartlar ve yurtların dolacağını söyleyen Meriç, "Kayıtlar gelmeye başlayınca öğrenciler mecburen apartlara ve yurtlara yönelecekler. Maddi imkanı iyi olanlar kayıtlarını yapacak, ödeyemeyenler ise üniversiteyi dondurabilirler," dedi.

İnşaat sektöründeki sıkıntılara da değinen Meriç, "Hükümetin aldığı sıkı politika kararları ve yüksek kredi faizleri müteahhitlerin işlerini zorlaştırıyor. Bu nedenle inşaatlar yavaşlıyor ve Edirne'de kiralık ve satılık ev sıkıntısı yaşanıyor. Bu durum sadece Edirne'ye özgü değil, Türkiye genelinde var" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin oda kiralama yöntemine de başvurduklarını belirten Meriç, "3+1 dairelerde bir odada iki kişi kalma durumu artacak. 1+1 dairelerde ise genellikle iki kişi kalıyor çünkü kiralar yüksek. Ev sahipleri de artık kiracı bulmakta zorlandıkları için kalabalık kiracılara daha sıcak bakabiliyorlar" dedi.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler