9. ULUSLARARASI EDİRNE MARATONU'NA KISITLAMA

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, 9. Uluslararası Edirne Maratonu'nun bu yıl mali zorluklar nedeniyle sporcu sayısını azaltmak zorunda kaldığını açıkladı.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, 9. Uluslararası Edirne Maratonu'yla ilgili basın açıklamasında, organizasyonun bu yıl zorlu bir süreçten geçtiğini belirtti. Akdağ, "Her yıl kendi imkanlarımızla bu organizasyonu büyütmeye çalışıyoruz, ancak son dört yıldır sabit ve stabil bir ilerlemek zorunda kaldık" dedi. Özellikle geçen yıl Cumhuriyet'in 100. yılı anısına yapılan maratonda büyük bir katılım sağlanmıştı, ancak bu yıl mali kısıtlamalar nedeniyle sporcu sayısı 650 kişi ile sınırlandırıldı.

Akdağ, 1 Eylül'de düzenlenecek Edirne Maratonu'nun Trakya bölgesinin tek büyük spor etkinliği olduğunu vurgulayarak, diğer şehirlerde maratonlar için sağlanan desteklerin Edirne'de yetersiz olduğunu ifade etti.

Özellikle Balkan Şehirleri İş Birliği Platformu'ndan destek beklediklerini belirten Akdağ, "Bu platform kapsamında tüm malzeme ve materyal ihtiyacımızın karşılanacağı söylenmişti, ancak şu ana kadar somut bir sonuç alamadık" dedi.

 Akdağ, organizasyonun 1 Eylül'de planlandığı gibi gerçekleştirileceğini, ancak desteklerin yetersizliği nedeniyle zorlu bir süreçten geçtiklerini sözlerine ekledi.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler