KUAFÖRLER PAZAR GÜNLERİ ÇALIŞMAYACAK

Ticaret Bakanlığı'nın talimatıyla Türkiye genelinde uygulamaya konulan pazar günü kapanma kararı, Edirne'de de yürürlüğe girdi.

Karar, berber ve kuaför esnafı arasında farklı tepkilere neden oldu. Edirne Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, alınan kararın esnaf tarafından nasıl karşılandığını değerlendirirken, kuaför salonu sahibi Saffet Şahin de kendi görüşlerini paylaştı.

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül "Pazar günü kapanma kararı, iki yıl önce alınmış ve ertelenmişti. 1 Temmuz 2024 itibarıyla uygulamaya geçti. Esnaf arasında olumlu ve olumsuz tepkiler var. Bazıları çalışmak isterken, bazıları haftada bir gün izin yapma hakkını olumlu karşılıyor. İstisnai durumlarda, örneğin damat tıraşı gibi, belirli saatlerde izin alınarak dükkân açılabilecek. Kurallara uymayanlara ilkinde uyarı, ikincisinde para cezası, üçüncüsünde ise ruhsat iptali uygulanacak. Kadın kuaförleri ise nisan-kasım döneminde salı günleri, kasım-nisan döneminde pazar günleri kapalı olacak."dedi.

Kuaför salonu sahibi Saffet Şahin ise  "Bu kararın doğru olduğunu düşünüyorum. İki yıl önce de pazar günleri yasaktı, ancak bazı berberler kuralı ihlal ediyordu. Bu yeni karar rekabeti önleyecek ve kimse müşterisini kaybetmeyecek. Yoğun sezonlarda bile bir gün izne ihtiyaç var ve bu kararla birlikte çalışanlarımız dinlenme fırsatı bulacak. Özel durumlarda valilik veya Berberler Odası'na bildirmek gerekiyor."diye konuştu.

Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte esnaf arasında farklı görüşler dile getirilmeye devam ediyor. Bazıları kararı olumlu karşılarken, bazıları ise müşteri kaybı endişesi taşıyor. Zamanla bu kararın nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler