KAPIKULE'DE YOĞUNLUK

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin Kapıkule Sınır Kapısı'ndan girişleri yoğun bir şekilde devam ediyor.

Yıllık izinlerini geçirmek için çalıştıkları Avrupa ülkelerinden yola çıkan gurbetçiler, hafta sonunda yoğunluğa neden oldu. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yaparak tatillerini geçirecekleri memleketlerine gitmek isteyen binlerce gurbetçi araçları kilometrelerce kuyruk oluşmasına yol açtı. Bulgaristan'ın Kapitan Androva Sınır Kapısı'nda saatlerce bekleyen gurbetçiler, Kapıkule'deki işlemlerinin ardından yurda giriş yapmanın sevincini yaşadılar.

Günler öncesinde dünyanın en büyük kara sınır kapılarından olan Kapıkule'de rahat geçişlerin sağlanması amacıyla Edirne Valiliği tarafından bir takım önlemler alındı. Kapıda, görev yapan personel sayısı artırılırken, gece gündüz 24 peronda hizmet vermeye başladı. Giriş sırasında sıkıntının Bulgar tarafından kaynaklandığı, nöbet değişim saatleri sırasında personelin yarım saate yakın mola vermesiyle birlikte kuyruğun giderek uzadığı belirtiliyor.

Bu arada, bir kısım gurbetçi Türkiye'deki izinlerini bitirerek dönüşe geçti. Gurbetçiler, Kapıkule'nin dışında İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapıları'nı da tercih ediyor. Özellikle Kapıkule'de zaman zaman dönüş yolunda da uzun kuyruklar oluşuyor.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler