SICAKLIK DÜŞTÜ PAZAR COŞTU

Hava sıcaklığının 8 derece birden düşmesiyle birlikte pazarda alış veriş yapanların sayısında da artış oldu. Kapalı hava ile birlikte rüzgarın olması hava sıcaklığını hissedilen derece de düşürürken, bunu fırsat bilenler pazara akın etti.

Geçtiğimiz hafta sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıkması çarşı-pazarı da olumsuz etkiledi. Vatandaşlar mecbur kalmadıkça sokağa çıkmazken, pazar yerlerinde bazı esnaflarda tezgah bile açmamıştı.

Pazarlarda sıcaktan nasibini alırken, esnaflar iş yapamamaktan yakınmıştı. Hafif yağmur yağışının ardından son 2 günde Edirne'de sıcaklık hissedilir ölçüde düşerken, vatandaşlarda bunu fırsat bilip pazara giderek alış veriş yaptı.

Her hafta Cuma günü açılan ve Ulus Pazarı olarak bilinen pazar yerine daha  çok yerli vatandaşlar akın etti. Bulgar ve Yunanlıların sayısında oldukça azalma yaşanırken, pazarda alış veriş yapanların komşu illerden de gelenler oldukları gözlendi.

Hava sıcaklığının bile satışları etkilediğini belirten esnaflar, son haftaların en yoğun pazarını yaşadıklarını, buna da hava sıcaklığının düşüş göstermesinin etken olduğunu belirtirken, "Kapıkule'de gurbetçi yoğunluğundan dolayı Bulgar turistler gelmiyor. Alış veriş için gelen var ama eskisi gibi yoğun değil. Bu hafta daha çok yerli müşterilerimize satış yaptık. Son haftaların en yoğun pazarı diyebiliriz" dediler.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler