“EDİRNE’YE BU REVA MI?”

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Tunca Köprüsü yanında yaptığı açıklamada, Tunca Nehri'ndeki su seviyesinin düşmesi ve çevre kirliliğine dikkat çekti. Yazgan, DSİ ve ilgili kurumları harekete geçmeye çağırırken, vatandaşları da çevre duyarlılığı konusunda uyardı.



CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne'nin tarihi ve turistik simgelerinden biri olan Tunca Köprüsü'nün yanına gelerek, Tunca Nehri'nin mevcut durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yazgan, Tunca Nehri'nin su seviyesinin düşmesi ve çevre kirliliğinin artması nedeniyle nehirdeki canlı yaşamının neredeyse yok olma noktasına geldiğini ifade etti.
Yazgan, "Değerli yurttaşlarım, bugün sizi Edirne'mizin tarihi meşhur Tunca Köprüsü'nün yanına getirdim. Bu güzel eserin etrafındaki ortamı da size göstermek istiyorum. Tunca Nehri'nde su seviyesinin düşmesinden ve Meriç Nehri'ne yapılan barajın buraya su gelmesini engellemesinden dolayı şu anda Tunca Nehri'mizde canlı hayatı neredeyse bitme noktasına gelmiş durumda. İçerisinde artık bir balık yaşayamayacak duruma gelmiş." diyerek nehrin durumuna dikkat çekti.
Tunca Köprüsü ve çevresinin tarihi ve turistik önemine vurgu yapan Yazgan, "Bu sadece bizim ilimizin değil, ülkemizin sorunudur. Bu kadar önemli bir eserin bu halde olması reva mıdır bize? Biz burada bu pisliğin içerisinde yaşamak zorunda mıyız?" diyerek, DSİ ve ilgili kurumları harekete geçmeye çağırdı.
Yazgan, vatandaşların da çevre kirliliğine karşı duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, "Vatandaşlarıma sesleniyorum, lütfen bu nehirleri siz de kirletmeyi bırakın. Şuralar çöplük içerisinde. Tabii ki kurumlarımız çalışacak ve bunları temizleyecekler ama biz de kirletmemeliyiz. Tüm vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını istirham ediyorum" dedi.

Mert Hamarat

banner8
Haberler