BAŞKAN GENCAN AKIN, BELEDİYELER BİRLİĞİ'NDE

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Ankara Teyfikbey Konağı'nda düzenlenen Belediyeler Birliği toplantısına katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel yönetimlerin ekonomik zorluklar ve sosyal sorunlarla mücadele ettiğini belirtti. Deprem bölgelerindeki çalışmalar, kayyım uygulamaları ve göçmen sorunlarına dikkat çeken İmamoğlu, adil destek sürecinin önemine vurgu yaptı.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB Encümen Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. TBB Konağı’nda düzenlenen toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ayşe Ünlüce, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Adıyaman Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Tutdere, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Ankara Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan ve İzmir Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel katıldı.

Toplantıda, deprem bölgesi araştırma komisyonu kurulması, tasarruf tedbirlerinden kaynaklı sorunlar, TBB yardımları, Avrupa Hareketlilik Haftası programı ve belediye sorunlarına ilişkin eylem planı gibi önemli gündem maddeleri ele alındı.

İmamoğlu, basın açıklamasında yerel yönetimlerin ekonomik koşullar nedeniyle ciddi zorluklar yaşadığını belirterek, "çok büyük boyutlara ulaşan enflasyonun etkisi, yakıt ve enerji fiyatlarındaki yüksek artış, hizmet maliyetlerimizi çok yüksek seviyelere taşımakta. Bu anlamda bazı yerel yönetimlerin hizmetlerinin engellendiğini de tespit etmiş durumdayız" dedi.

Sosyal yardıma muhtaç ailelerin sayısının arttığını vurgulayan İmamoğlu, "Ekonomik olarak yürütülen politikalar çerçevesinde ülkemizin tamamında sosyal yardıma muhtaç ailelerin sayılarının arttığını tespit etmiş durumdayız. Bu da belediyelerimizin bütçelerinin bu yöne evrilmesini ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına katkı sunma konusunda gayret gösterdiklerini ortaya koyuyor" diye konuştu.

Deprem bölgesinde yapılacak çalışmaların önemine de değinen İmamoğlu, "Deprem bölgesinde araştırma yapacak olan komisyonumuz çalışmalarına başladı. TBB’nin eylem planı ortaya çıkmış olacak ve katkılarımızla o bölgede olmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kayyım uygulamalarının yerel demokrasiyi zedelediğini belirten İmamoğlu, "Kayyım uygulamasının tümden bu ülkenin gündeminden kalkması şarttır. Bu uygulama hem şahısları hem kurumları derinden yaralıyor" dedi.

İmamoğlu, göçmen ve sığınmacıların yerel yönetimler üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, "Göç yönetimi konusunda belediyelerin görüşlerinin dikkate alınması ve desteklenmesi gerekiyor" dedi.

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında karbon salınımını azaltan ve toplu taşımayı teşvik eden çalışmaların artırılacağını belirten İmamoğlu, "Şehirlerimizde insan hareketliliğini, bisiklet kullanım alışkanlığını ve fosil yakıt araçların azaltılmasına yönelik etkinlik ve faaliyetler artırılacak" şeklinde konuştu.

İmamoğlu, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "belediyelerin mali yapıları, ölçekleri ve sığınmacı sayısı gözetilerek ilave destekler sağlanmalı ve göç yönetimi konusunda düzenlemeler yapılmalıdır" dedi.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler