TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YAYINLARINDAN ÇIKTI

Ud Metodu eseri, udiliği, 100’den fazla bilimsel makalesi ve kültür-sanat yazıları ile Türk musikisinin en üretken isimlerinden biri olan Cinuçen Tanrıkorur’un çok yönlü kişiliği ve sanatkârlığı, Doç. Dr. Sela Can Dökmeci editörlüğünde hazırlanan eserlerle ele alınarak müzikologların ve araştırmacıların hizmetine sunuldu. “Cinuçen Tanrıkorur Uluslararası Armağan Kitabı” ismi ile Trakya Üniversitesi yayınlarından çıkan eserde udi, akademisyen, yazar, güftekâr Cinuçen Tanrıkorur’un farklı yönlerinin ele alındığı 18 makale yer alıyor.

Eserin; eskilerin deyimiyle- “nev’i şahsına münhasır” ve çok yönlü, çok üretken müzik insanı hakkında akılda soru bırakmayacak nitelikte olduğunu dile getiren kitabın editörü Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sela Can Dökmeci “Kitabın kapsamı, en detay odaklısından sınırları en geniş genellemeye dayalı olanına kadar çeşitlilikte yazılardan oluşmaktadır. Bu sayede, okuyucuların aklında Tanrıkorur’un çok cepheli, yeri doldurulamaz ve geçmişi geleceğe bağlayan müzisyenliği hakkında yeterince sağlam bir imaj oluşuyor. Bu noktada kitabın takdim kısmından analitik müzik yazılarına, edebî yazı ve değerlendirmelerden hatıralara kadar pek çok sanat insanının bir araya gelerek Tanrıkorur için ruh birliği oluşturduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Çinuçen Tanrıkorur’un, alanında son derece iddialı ve yetkin bir müzik adamı olduğu hususunda Türk müziği ile uğraşan herkesin ittifak ettiğini ifade eden Doç. Dökmeci, bu denli fikir verici ve bilgilendirici bir yayının; içinde yaşamadığı bir kentte, kendi mensubiyetinin olmadığı bir üniversite tarafından hazırlanmış olmasının da anlamına dikkat çekerek kitabın Tanrıkorur’un inatla savunup peşinden koştuğu, hayatta olsaydı gözleri dolarak karşılayacağı kıymet bilir bir birleştiriciliği yansıttığını vurguladı.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler