"TASARRUF TEDBİRİ EKMEKLE OYNAMAK MI?"

İpsala ilçesinin AK Parti'li belediyesinden çıkarılan işçiler eylem yaparken, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, mağdur olan emekçilerin yanında yer aldı ve haklarını almak için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

"Tasarruf Tedbirleri" adı altında insanların ekmeklerinin boğazlarından sökülerek alındığını, bunun hiç bir geçerli tarafı bulunmadığını ifade eden Yazgan, belediye önünde toplanan işçilerle bir araya geldi. Yazgan, 160 işçiden 119'unun işten çıkarılması ile birlikte burada tam bir dram yaşandığını belirterek, "bu nasıl bir aymazlık. Bunu anlamak ve sesimizin duyulmasını istiyoruz" dedi.

"İKTİDAR KULAKLARINI ÇEKMELİ"

Hükümetin olanlar karşısında şessiz kalmaması gerektiğini, AK Parti'li belediyelerin uyarılmasını istediklerini ifade eden Milletvekili Yazgan, işçilerin yanında yer aldı ve "bunların kulağını mı çekecekler, uyaracaklar mı, ne yapacaklarsa yapsınlar" ifadesini kullandı. Yazgan, mücadelenin süreceğini kaydetti ve şöyle devam etti:

"Edirne’mizin bugün İpsala ilçesindeyiz. Burada yaşanan drama tanıklık etmek için ilçe başkanımız, yöneticilerimiz, bölge temsilcimiz ve mağdur olan işçilerimizle beraberiz. Geçtiğimiz hafta 160 işçiden 119'u işten çıkarıldı. O günden bu yana işçilerimiz İpsala Belediyesi'nin önünde direniyor ve eylem yapıyor. İşçilerimiz İpsala Belediye Başkanı'na "Bizim ne günahımız vardı?" diye sesleniyor.Bütün ülkemizin bu durumu gündemine almasını istiyoruz. Burada gerçekten bir dram var. 160 işçinin 119'u işten çıkarıldı. Bu nasıl bir aymazlık? Bunu anlatmak istiyoruz ve sesimizin duyulmasını istiyoruz. Artık hükümet yetkilileri burada, kendi AKP'li belediye başkanlarının kulağını mı çekecekler, uyaracaklar mı, ne yapacaklarsa yapsınlar. Biz buradayız ve hakkımızı alana kadar da durmaya devam edeceğiz.

"ÇÖPLER TOPLANMIYOR, YOLLAR BAKIMSIZ"

İşten çıkarılan 119 işçiden sonra vatandaşlarımızla konuşuyoruz. Burada çöpler toplanmıyor, yollar bakımsız. İpsala'daki hizmet hali nasıl olacak? Tasarruf tedbirinden anladığınız şey, insanların ekmeğini boğazlarından söküp almak mıdır? Herkese sesleniyoruz: Artık bu vatandaşlarımızın sesini duyun. Sesimiz duyulana kadar buradan hiçbir yere gitmiyoruz ve terk etmiyoruz".

Haber Merkezi

banner8
Haberler