DOĞAYI KORUDULAR YAĞI KAPTILAR

Edirne Belediyesi tarafından başlatılan atık yağ toplama kampanyası sürürken, 8 litre yağ toplayanlara 1 litre ayçiçeği yağı ücretsiz olarak veriliyor.

Edirne Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, son olarak eski TOKİ evlerinin bulunduğu alan ile Şükrüpaşa Mahallesi'nde vatandaşlar tarafından evleride biriktirilen atık yağları topladı.

Atık yağları toplayarak doğaya duyarlı davranan ev hanımlarına ekipler tarafından 8 litre atık yağ karşılığında 1 litre ayçiçek yağı teslim edildi.

Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın tarafından bir süre önce hayata geçirilen proje ile birlikte doğanın kirletilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Vatandaşların evlerinde yemeklerde kullandıkları yağları lavaboya dökmemeleri istenirken, toplamaları ve daha sonra alınması için  belediyeye bildirmeleri istendi.

Biriktirilen yağlar ekipler tarafından araçlarla teslim alınırken, 8 litrelik atık yağ karşılığında 1 litre ayçiçeği yağı veriliyor. Bu projenin aralıksız devam edeceği belirtiliyor.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler