ÇOĞAL "YANGINA KARŞI DİKKATLİ OLMALIYIZ"

Havaların aşırı ısınmasının ardından bir çok yerde insan kaynaklı çıkan yangınlarda binlerce dönüm yeşil alan yok olurken, TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, dikkatli davranılmasını istedi.

Yangında yok olan tarım arazileri, ağaçlar ve canlılar için büyük üzüntü duyduklarını belirten Çoğal, genelde insan kaynaklı yangınların önlenmesi için vatandaşların çok daha dikkatli davranmaları gerektiğini, yok olan ağaçların doğanın dengesini bozduğunu ifade etti.

Son günlerde Edirne'de yaşanan yangın haberlerini üzüntü ile takip ettiklerini, çok üzüldüklerini belirten Çoğal, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Yaşamımız ve geleceğimiz için tek bir ağacı bile kaybetmememiz gereken bu dönemde, yangında hayatını kaybeden tüm canlılar için çok üzgünüz. Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Bulgaristan sınırındaki Ömeroba köyünde çıkan orman yangınında canla başla çalışan Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarına ve tüm emeği geçenlere minnettarız. Küçük ihmal ve dikkatsizliklerin büyük orman yangınlarına sebep olabileceğini vurguluyor, özellikle şiddetli rüzgar ve nemin düşük olduğu bölgelerde sıcaklık artışıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı herkesi daha dikkatli olmaya davet ediyoruz"

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler