EDİRNE BANDO VE CİĞER FESTİVALİ'NDE BAHRİ BEY'İN İSMİ YAŞATILACAK

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan İmrak, Bando ve Ciğer Festivali'nin hazırlıklarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahri Bey'in isminin yaşatılması ve heykelinin yapılması konusundaki talepleri belirten İmrak, festivalin Edirne ekonomisine katkılarını vurguladı.

BAHRİ BEY'İN İSMİNİN YAŞATILMASI İÇİN TALEP VAR

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan İmrak, Edirne Bando ve Ciğer Festivali'nin hazırlıkları hakkında önemli bilgiler verdi. Imrak, kamuoyunda Bahri Bey'in isminin yaşatılması ve bir meydana isminin verilmesi talebinin bulunduğunu belirtti. Konuyla ilgili olarak, "Bu konuda takdir Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızda. Onlar nasıl uygun bulurlarsa, o doğrultuda olacak. Ayrıca Bahri Bey'in heykelinin yapılması da gündemde," dedi.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ VE EKONOMİK CANLILIK

İmrak, altı yüz altmış üçüncü tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Edirne için bir bayram olduğunu ve çok güzel geçtiğini söyledi. "Bayramımız çok güzel geçti. Hem Kırkpınar Pehlivanları ve pehlivan yakınları hem de gurbetçilerimizin geliş zamanıydı. Edirne'de güzel bir hareketlilik oldu. Müşterilerin geri dönüşleri yemek yedikten sonra memnuniyet ifadeleri bizi çok mutlu ediyor," ifadelerini kullandı.

BANDO VE CİĞER FESTİVALİ HAZIRLIKLARI

Uğurcan İmrak, Bando ve Ciğer Festivali'nin rahmetli Bahri Dinar'ın girişimleriyle başladığını hatırlatarak, festivalin büyük boyutlara ulaştığını belirtti. "Eylül ayında olacağı söylenen festival için projeler üretiyoruz ve gerekli mercilerle görüşeceğiz. Toplantılarda karşılıklı fikir alışverişleri yapacağız," dedi.

CİĞERCİLERİN HAZIRLIKLARI VE ZORLUKLARI

Festivaldeki yoğun taleple başa çıkmanın zorluklarına değinen İmrak, ciğercilerin yeterli malzeme tedariki ve personel desteği için yoğun çaba sarf ettiğini vurguladı. "Toptancılar, Edirne'nin özel günlerini biliyor ve gerekli önlemleri alıyorlar. Ancak ciğerin yanında sunulan diğer ürünleri hazırlamak daha zor. Bu nedenle, çalışan personelin de dinlenmeye ihtiyacı var," diye konuştu.

BELEDİYE VE DİĞER KURUMLARIN DESTEĞİ

İmrak, belediyenin yanı sıra Edirne Valiliği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da festivale destek verdiğini söyledi. "Festival alanının düzenlenmesi, güvenlik önlemleri, temizlik ve diğer lojistik konularda valiliğin ve STK'ların büyük desteğini görüyoruz. Esnaf odaları ve ticaret odası da bizlere yardımcı oluyor," ifadelerini kullandı.

EDİRNE HALKINA VE ZİYARETÇİLERE MESAJ

Uğurcan İmrak, festival ziyaretçilerine ve Edirne halkına teşekkür ederek, "Edirne'mizin kültürel değerlerini yaşatmak ve tanıtmak için hep birlikte çalışıyoruz. Bahri Dinar gibi değerli isimleri anarak onların mirasını yaşatmak bizim için çok önemli. Herkesi festivalimize davet ediyorum, keyifli ve lezzetli bir etkinlik geçirmelerini diliyorum," dedi.

Mert Hamarat

banner8
Haberler