DİŞ HEKİMLERİ MEZUN OLDU

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde düzenlenen tören ile mezuniyet heyecanı yaşandı. 2023-2024 Akademik Yılı’nda mezun olan genç diş hekimleri, ailelerin de katıldığı törenle geleceğe uğurlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Törende Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin mini dinletisinin ardından mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren fakülte birincisi Recep Gündoğdu “Önlük giyme töreniyle başlayan bu heyecanımızın bugün sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu süreç boyunca sayısız anılar ve hikâyeler biriktirdik. Sadece diş hekimliğine dair değil hayata dair önemli dersler çıkardık" diyerek fakülte birincisi olmanın gururunu yaşadığını söyledi ve mezun arkadaşlarına meslek hayatlarında başarı diledi.

Dekan Vekili Doç. Dr. Burhan Can Çanakçı konuşmasına mezun öğrencilerin ailelerine seslenerek başladı. Çanakçı, mezun öğrencilerin Covid-19, deprem gibi yoran süreçler yaşamalarına rağmen, bu süreçleri çabaları sayesinde üstesinden geldiklerini belirterek ailelere çocuklarıyla gurur duymaları gerektiğini söyledi. Ayrıca ailelere gösterdikleri maddi ve manevi fedakârlıklardan dolayı teşekkür etti.

Mezun öğrencilere seslenen Çanakçı “ bugün itibariyle eğitiminiz sona erdi. Hepiniz artık birer diş hekimisiniz. Bugünden itibaren bir hekim olarak sorumluluklarınız artmış bulunmaktadır. Kendinizi sürekli geliştirmek, güncel ve doğru bilgiye her zaman ulaşmak, hekimlik mesleğine yakışır hekimler olmak zorundasınız. Göreviniz, şartlarınız ne olursa olsun elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalısınız” diyerek mezun öğrencilere tavsiyeler verdi ve bir aile olduklarını belirterek her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, mezunların ileride kendilerine, ailelerine ve ülkelerine karşı büyük sorumluluklarının bilincinde olmaları gerektiğini vurgulayarak "Bu süreçte elde edeceğiniz başarılar ve toplumsal katkılarınız, sadece sizi ve ailenizi değil, Trakya Üniversitesini de yüceltecek ve bizleri gururlandıracaktır" dedi.

Ayrıca, öğrencilerin ailelerini tebrik eden Zafer, "kıymetli veliler, büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz, bu güne kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mutlu günlerine şahit olmak için buradasınız" diye konuştu.

Mezuniyet törenine bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, büyük bir aileye sahip olan Trakya Üniversitesinin bundan sonra da her zaman mezun olan öğrencilerin yanında olacağını vurgulayarak öğrencileri tebrik etti, mezun öğrencilerin ailelerini ve akademisyenleri kutladı.

Konuşmaların ardından törende, mezun olmaya hak kazanan öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. Meslek yemininin edilmesiyle birlikte mezun olan genç diş hekimleri, büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlattı.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler