SERTİFİKA ALIP "İLK YARDIMCI" OLDULAR

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve  Valilik İlk Yardım Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen eğitimler sonucunda, 73 personel Bakanlık Onaylı "Sertifikalı İlk Yardımcı" belgesi aldı. Törende konuşan Vali Yardımcısı Ali Uysal, ilk yardım eğitiminin önemine dikkat çekti.

 Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarda görevli personeller, bakanlık onaylı "Sertifikalı İlk Yardımcı" eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen eğitimlere katılan 73 personele sertifikaları, düzenlenen törenle takdim edildi.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Erdinç Topçu, kuruluşlarında hizmet veren personellerin olası acil durumlara en kısa zamanda, en doğru ve en hızlı şekilde müdahale edebilmeleri için bu tür eğitimleri önemsediklerini belirtti. Topçu, "Kuruluşlarımızda bizlere emanet edilen çocuk, kadın, yaşlı ve engellilerimize olumsuz bir sağlık durumu yaşandığında, sağlık ekipleri gelene kadar en kısa sürede müdahale edebilmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Ali Uysal ise konuşmasında, ilk yardım eğitimlerinin yaygınlaştırılmasının önemine değindi. Uysal, "Geçmişte birçok insanın ilk yardım bilgisi olmadığı için hayatını kaybettiğine şahit olduk. İlk yardım eğitimi, hayat kurtarır. Bu nedenle bu tür eğitimleri yaygınlaştırmak çok önemli" diye konuştu.

Törene ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Öztuna, Edirne Valiliği İlk Yardım Merkezi (İYEMER) Mesul Müdürü Ayten Sünnetçiler, İlk Yardım Eğitmeni Sibel Taylan ve diğer yetkililer katıldı. Eğitimlerin düzenlenmesine katkı sağlayan tüm yetkililere teşekkür edilerek, ilk yardım eğitiminin sürekli hale getirilmesi ve daha fazla personelin bu eğitimlerden yararlanması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Mert Hamarat

banner8
Haberler