TABAKOĞLU ALMANYA'DA ZİYARETLERDE BULUNDU

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Doç. Dr. Yıldırım Tuğlu ve Öğr. Gör. Dr. Nurgül Sarsılmaz’dan oluşan heyet Almanya’nın Lörrach şehrinde bulunan Busch Vacuum Solutions Şirketi’ne ziyarette bulundular.

Ziyarette şirketin üretim departmanı Genel Müdürü Dr. Martin Guttman bir sunum gerçekleştirdi. Guttman, gerçekleştirdiği sunumda iklimin değişimin etkilerinden ve gaz azaltımının öneminden bahsetti. Yenilikçi gaz azaltma sistemlerinin, ortaya çıkan zararlı gazları nötralize etmesi sebebiyle şirket açısından önem taşıdığını ifade etti.

Guttman, aynı zamanda “sürdürülebilirlik” kapsamında çeşitli örnekler verdi. Tek kullanımlık RS ve ASU paletlerinin ve ASU dolgu malzemesi olarak kullanılan kartonların geri dönüşümü, R5 pompa sabitleme için kullanılan ahşabın kullanımının azaltılması gerektiğini söyledi. Ayrıca daha az tehlikeli maddenin kullanılması, toplu taşımanın ve bisiklet kullanımının arttırılması, daha fazla elektrikli şarj istasyonlarının kurulmasının öneminden bahsetti. Vakum özelliği sayesinde besinlerin taze kalmasına da dikkat çeken Guttman, bu özellik sayesinde besinlerin besin değerlerini koruduğunu belirterek, dünyada açlıkla savaşan bireylere sağlıklı ve yeterli besin ulaştırma üzerine çalıştıklarına değindi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptıkları çalışmaları takdir ettiğini söyleyerek, Dr. Martin Guttman’a sıcak karşılamaları için teşekkür etti.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler