KIRKPINAR GÜREŞ ALANI YENİLENECEK

663. Tarihi Kırkpınar Haftası dolayısıyla Edirne'de bulunan Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Kırkpınar Yağlı Güreş Alanı'nın yenilenmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Yenilenmesi planlanan Kırkpınar Güreş Alanıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını anlatan Türkiş, Kırkpınar sahasının yerinin değiştirilmesinin ise söz konusu olmadığını açıkladı. Türkiş, “Kırkpınar güreşlerinin yerinin değişmesi söz konusu olamaz. Ancak Edirne Belediyesi ve Edirne halkı da bunu isterse ancak olur. Ancak biz şu anda alanın yenilenmesi için çalışıyoruz" dedi.

Geçmişte buranın yenilenmesiyle ilgili olarak yapılan değerlendirmelerde Anıtlar Kurulu ile sıkıntı yaşandığırı hatırlatan İbrahim Türkiş, bu sorunun çözüleceğini kaydederken şöyle dedi:

" Bunun garantisini verebilirim. Bu konuda kesin bir kararlılık var. Birkaç konuşamayacağım şimdilik. Hani bunu bizim içimizde kalmasın henüz daha doğru olduğunu düşündüm. Birkaç ayrıntı var. O konuları bir değerlendiriyoruz. Belediye başkanımız ve valimiz konuya vakıf. Hep birlikte onların son bir değerlendirmeleri yapıyor ama Edirne'ye Kırkpınar’a yakışan bir güreş sahası buraya inşallah yapılacak ve hepimiz bundan mutluluk duyacağız. Şu anda tam anlamıyla bir kenetlenme var. Hakikaten beraber hareket ediyoruz her konuda. Bakın Vali'miz çok değerli bir valimiz var. Çok cevval bir insan. Çok değerli bir belediye başkanımız var. Milletvekillerimiz çok gayretli. Hepsi kenetlenmiş vaziyette. Biz ağamızla ikimiz bu anlamda tamamen destek oluyoruz. Hiçbir şekilde siyasi bir duruşumuz yok. Spor siyaset üstüdür. Benim anlayışım bu. Her ne kadar bizi, bazıları yanlış yerlere çekmeye çalışsa da saçma sapan şeylerin içine sokmaya gayret etse de böyle tuzakların içine düşmeyiz. Sonuna kadar Edirne Belediyesi'ne de Edirne’mize de Kırkpınar'ımıza da sahip çıkacağız, mücadelemizi vereceğiz"

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler