SPOR ADAMLARININ MEZUNİYET COŞKUSU

Kırkpınar Spor Bilimler Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Törende diploma alan ve mezun olmanın sevincini yaşayan öğrenciler, başarılarını cübbe giyip kep atarak kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan tören Edirne Belediye Bandosu’nun mini konseri ve mezun öğrencilerden oluşan folklor ekibinin gösterisiyle devam etti.

Mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Fakülte birincisi Antrenörlük Eğitimi bölümü öğrencisi Hamza Bilal Buğday “bugün 4 yıllık eğitimimizin sonunda, artık yeni bir geleceğin kapılarını aralıyoruz. Bize birçok tecrübe ve duygu yaşatan güzel fakültemize veda etmenin hüznüyle beraber öğretmenlik, antrenörlük ve yöneticilik mesleğine ulaşmanın coşkusunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurper Özbar mezun öğrencileri tebrik ederek “bugün sadece bir mezuniyet töreni değil, geleceğe doğru attığınız en büyük adımlardan birisi, spor alanlarında edindiğiniz tüm bilgi, beceri ve tecrübeleri ileride sporcularınıza, halka yayacağınıza ve bunu en iyi şekilde kullanacağınıza gönülden inanıyorum. Bu mezuniyet, bir dönemi tamamlamanın, yeni bir kapıyı aralamanın, hayatınızın sonraki aşamasının en büyük başlangıcı olacaktır".

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözüne atıf yapan Özbar, sporun sadece bedeni kuvvetlendirmek ve güçlendirmekle ilgili olmadığını zihni de disipline ettiğini, çalıştırdığını ve insanı daha başarılı hale getirdiğini belirtti. Mezunların, aldıkları eğitimle, edindikleri bilgi ve tecrübelerle bu ilkeyi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer mezun öğrencilere zorlu bir yarıştan başarıyla çıktıklarını söyleyerek “Trakya Üniversitesinde üniversitenin sizden isteklerini yerine getirerek mezun olmaya hak kazandınız. Hayatınızın önemli dönüm noktalarından biri olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Meslek hayatınızda elde edeceğiniz başarılar sizin ve aileniz kadar Trakya Üniversitesi içinde büyük önem taşımaktadır" diyerek gelecek hayatlarında başarılı olmalarını temenni etti

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesinin üniversitemizin ve ülkemizin gururu birçok milli sporcuyu yetiştirdiğini belirterek, öğrencilerin tüm bilgi birikimine ve donanıma sahip olarak mezun olduklarını ifade etti. Tabakoğlu, ayrıca tüm maddi ve manevi fedakârlıklardan dolayı mezunların ailelerine teşekkür etti.

Mezuniyet töreni, meslek andının okunması ve öğrencilerin mezuniyet heyecanlarını ve coşkularını hep birlikte keplerini havaya atarak kutlamaları ile sona erdi.

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler