AĞALIK AÇILIŞ BEDELİ 22.2 MİLYON

Kırkpınar Ağası  iş insanı Seyfettin Selim, gazetecilerle bir araya gelerek  Kırkpınar hakkında  çeşitli açıklamalar yaparken, bu yıl ağalık açılış bedelinin 22 milyon 222 bin TL olacağını söyledi.

Seyfettin Selim, Kırkpınar için Federasyon Başkanı ile birlikte önemli, güzel kararlar aldıklarını, daha önce  SporBakanı Osman Aşkın Bak'la aldıkları 40 başpehlivan kararını uygulayamadıklarını belirterek, "o zaman geri vites yapmıştık. Şimdi yürürlüğe girdi.Biliyorsunuz yarın 40 tane başpehlivan güreşecek.Bu sene normalde 4 bin 700 güreşçi olacaktı ama alınan kararla 752 pehlivan güreşecek. Biraz daha rahat oldu" dedi.

"GEÇEN YIL BIRAKMA NİYETİM VARDI"

Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın’ın kendisinden 1 yıl daha ağalık yapmasını istediğini, 15 yıldan beri Kırkpınar'ı, Edirne'yi  her yerde layığıyla temsil etmeye çalıştığını ifade eden Seyfettin Selim şöyle devam etti:

 "Ben Kırkpınar'a 1 yıl alma niyetiyle geldim. Sonra 3 senelik yaptık.Biraz daha devam etti. Sonra biliyorsunuz Antalyalı bir kardeşimiz aldı. Bir sene yaptı bıraktı. Sonra Malatyalı bir kardeşimiz aldı burada o da bir sene yapamadı bıraktı. Geçen sene bir kardeşimizin niyeti vardı. Geçen sene Kırkpınar ağalığı 22 milyon 222 bin TL olacağını söylemiştik. Sonra kardeşimiz geldi 22 milyon diyorsun ama biz bunu 15-16 milyona yapalım dedik. Öyle bir ihale oldu. Aslında benim geçen sene bırakma niyetim vardı. Başkan dedi ki ya ben yeni geldim. Bu sene de devam beraber dedi. Şimdi bu sene de belediye başkanı yeni gelmiş. O da diyor ki yine bir sene beraber olalım. Ben sözümdeyim. Eğer bu işi bilen, seven sade parayla bu işin olmadığını birçoğunuz biliyorsunuz.  15 yıldan beri Kırkpınar'ı Edirne'yi her yerde biz temsil etmeye çalıştık”.

Ağalık bedeliyle ilgili olarak da konuşan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, “ben sadece 15 sene olduğu için yoruldum.Yani bunun maddi baktığın zaman benim yapmış olduğum yardımlar beni 50 yıl ağalık yaptırır, eğer yapmamış olsaydım. Burada sadece yüz değişsin istiyorum. Mesela siyasiler gibi oturduk koltuğu hiç kalkmıyoruz. Herkes her sene aynı. Değişsin istiyorum. Biz burada olduğumuz müddetçe bu sene birisi alır yapamaz. Seneye gene alırız. Ama tabii yapacak arkadaşlarımız varsa rakamlar da belli. Çıkacağı fiyat da belli. Yani bu sene geçen sene ağalığı 22 milyon 222 bin TL’ye aldık. Bu sene bu saatten sonra artık onun altına açılmaz yani. Benim Edirne'de bir hayalim var 22, 34, 54, 222 bir de 61 var" dedi.

TÜRKİŞ "KIRKPINAR'I KURTARMA ADINA KARARLAR ALDIK"

Toplantıda bulunan  Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, bu sene 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ilk defa farklı bir format uygulanacağını söyledi.

Uzun yıllardan beri Kırkpınar'a katılımlarla ilgili tartışmalar yaşandığını, yeni sistemle Kırkpınar yükünün azalmış olduğunu belirten Türkiş, şöyle devam etti:

" Biz 2 yıl önce kararını verdiğimiz, talimatını yayınladığımız hususun hiçbir şekilde değiştirilemeyeceğini söyledik. Bunun Kırkpınar'a zarar vermek değil, Kırkpınar'ı kurtarmak amacıyla yapıldığını ifade ettik. Hatta şunu söyledik; herkesin katılmasının serbest olduğu bir yer aslında değerli bir yer değildir. Elit bir yer değildir. Katılımın belirli şeylere bağlandığı, statükoya bağlandığı çok ciddi birtakım belirlenen objektif kriterlerle korunduğu yerler değerli yerlerdir. Biz burada dedik ki Kırkpınar özel olsun. Buraya belli başarıyı göstermiş olan sporcular gelsin. Çünkü kaldırılamaz hale gelmişti Kırkpınar. Bu sene gerçekten tam anlamıyla elit bir sporcu kitlesinde Kırkpınar’ımız inşallah taçlanacak. Daha güzel olacak ve ben şunu ifade ettim. Son 40 yılın en güzel Kırkpınar’ı olacaktır, bu sene için. Çünkü bu sene bizim tahmini yaptığımız çalışmalara göre eğer bu sınırlandırmayı getirmeseydik bu sene 4 bin 700 civarında sporcu gelecekti. Bu sporcuyu Edirne ağırlayamaz"

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler