AKDAĞ’DAN, ORESTİADA BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, Yunanistan’ın Orestiada kenti Belediye Başkanı Adamandis Papadopulos’u makamında ziyaret etti. Akdağ,  Belediye Başkanı Adamandis Papadopulos’dan  9. Uluslararası Edirne Maratonu’nun Yunanistan ayağı konusunda destek istedi. Başkan Papadopulos’da sporun dostlukları geliştirdiğine inandığını dile getirerek,  “Önemli bir iş başarıyorsunuz. Sizleri kutluyorum. Edirne Maratonu konusunda da elimizden gelen desteği göstereceğiz” dedi.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, Yunanistan’ın Oristiada kenti Belediye Başkanı Adamandis Papadopulos’u makamında ziyaret ederek, koşunun Yunanistan sınırları içerisinde yapılacak bölümü hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Akdağ, önceki gün Yunanistan’ın Oristiada kenti Belediye Başkanı Adamandis Papadopulos ile bir araya geldi.

Akdağ ziyarette bu yıl Edirne Maratonunun 9’uncusunun düzenlendiğini hatırlattı. Her yıl Yunanistan’dan çok sayıda sporcunun katıldığını da hatırlatan Akdağ, şunları söyledi:

“Spor dostlukları geliştirmekte. Bizde balkan ülkelerindeki dostluğun gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Uluslararası olan maratonumuza binin üzerinde sporcu katılmakta. Çok sayıda Yunan sporcu da maratonumuzda koşmakta. Bu yıl ki maratonumuzun güzergahımız da Yunanistan sınır bölgesi de bulunmakta. Edirne Maratonunun Yunanistan topraklarındaki koşusu için sayın başkanımıza bilgi paylaşmaya geldik.”

Oristiada Belediye Başkanı Papadopulos’da düzenlenen organizasyonun önemli olduğunu dile getirerek, “Spor dostlukların gelişmesinde önemli bir rol oynamakta. Spor kulübü olarak gerçekleştirdiğiniz bu büyük organizasyonda üzerimize düşen desteği vereceğiz. Koşunun Yunanistan toprakları bölümündeki koşusu için de her türlü desteğe hazırım” dedi.

Akdağ, Başkan Papadopulos’u Kırkpınar güreşlerine de davet ederek, Edirne’nin en büyük iki organizasyonunda da kendilerini Edirne’de konuk etmekten mutluluk duyacağın dile getirdi.

Başkan Papadopulos’da önce Kırkpınar’a gelmek istediğini hatırlatarak, “Kırkpınar güreşlerini hiç izlemedim. Bu yıl gelmek çok isterim. Maratona da katılmaktan büyük mutluluk duyacağım” dedi.

Mert Hamarat

banner8
Haberler