VALİ SEZER'DEN DAVUL-ZURNA EKİBİNE BAHŞİŞ

Tarihi 663.Kırkpınar Yağlı Güreş haftasının başlaması nedeniyle Vali Yunus Sezer, Valilik binası önünde kendisini karşılayan davul-zurna ekibine bahşiş verdi. Sezer, Kırkpınar Güreşleri'nin kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Kırkpınar davul zurna ekibi, Vali Yunus Sezer'İ 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne çaldıkları marşlarla davet etti. Sezer ,Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'ın Kırkpınar'a katılmalarını beklediklerini söyledi. Sezer, bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de Kırkpınar'a katılımlarının beklendiğini ifade etti.

41 KİŞİLİK DAVUL-ZURNA EKİBİ

Geleneksel kıyafetleriyle kentin cadde ve sokaklarını dolaşan 41 kişilik davul-zurna ekibi 4 Temmuz'da Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleşecek organizasyona esnaf ve vatandaşları davet etmeye başladı.

Kırkpınar davul zurna ekibi ilk olarak Valilik binası önünde bir araya geldi. Güreş havaları çalarak Valilik bahçesine gelen ekibi kapıda karşılayan Valisi Sezer, geleneklere uygun olarak ekip şefine bahşiş verdi ve onlarla bir süre sohbet etti.

Sezer, burada Kırkpınar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunurken şöyle dedi:

"Edirne'nin zengin bir kültürel mirasa sahip bir ilimiz. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer almıştır. Bu yıl çok daha renkli ve görkemli bir Kırkpınar yaşayacağız. Biz de bu anlamda,  Cumhurbaşkanı'mız ve tüm bakanlarımızı kırmızı dipli mumla Kırkpınar'a davet ettik. Karşılaşmaların başlayacağı anı iple çekiyoruz. Lig usulü müsabakalar yapılıyor, yağlı güreşin olimpiyatını bu sene Kırkpınar'da yapacağız. Lig müsabakalarında finallere kalan güreşçiler burada güreşecekler, diğer yıllardan farkı bu. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, Kırkpınar'a büyük ihtimalle katılacak. Onun dışında çok sayıda siyasi parti temsilcilerinden ve önde sivil toplum kuruluşlarından katılımlar olacak"

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler