"TAVA CİĞER"E ZAM YOK

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, ciğer fiyatlarına dair yapılan yeni tarifeler hakkında açıklamalarda bulundu. Irmak, yüksek fiyatlara karşı olduğunu belirtirken, esnafın ve halkın yanında olduklarını söyledi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, ciğer fiyatlarıyla ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Birliği tarafından belirlenen yeni tarifeler hakkında konuştu. Irmak, "esnafımızın yanındayız ama yüksek fiyatlara karşıyım. Halkımızın daha uygun fiyatlara ciğer yemesi gerekiyor" dedi. Irmak, belirlenen tarifenin bir tavan fiyat olduğunu düşündüğünü ve esnafın bu fiyatlara uymak zorunda olmadığını ifade etti.

Irmak, "verilen tarifenin altında iş yapan birçok ciğerci var. Halkımız bu esnafları tercih edebilir. Ben de zaman zaman gidip bu esnaflarda ciğer yiyorum ve onların tarifeye uyarak para kazandıklarını görüyorum" dedi.

Yeni tarifeye göre ciğer fiyatının 240 lira olduğunu belirten Irmak, üyelerinden bu konuda bir talep gelmediğini ve yeni bir tarife çıkarmadıklarını belirterek "çıkan tarifelere saygı gösteriyorum ama daha düşük fiyatlarla ciğer satan esnaflarımızın da olduğunu unutmamak gerekiyor" diye konuştu.

Irmak, ciğer fiyatlarının esnaf ve halk arasında bir denge sağlaması gerektiğini belirterek, "Kemal Başkan'la da ters düşmek istemem. Onlar mutlaka bir araştırma yapmışlardır. Ancak esnafımızın ve halkımızın mağdur olmaması için uygun fiyat politikaları benimsenmelidir" dedi. Bu açıklamalar, ciğer fiyatlarına dair tartışmaların esnaf ve halk arasında bir denge sağlanması gerektiğini ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler