AVRUPA KURASH ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

21-23 Haziran tarihlerinde Edirne'de düzenlenen Avrupa Kurash Şampiyonası, 19 ülkeden 221 sporcunun katılımıyla büyük bir coşkuyla tamamlandı. Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı şampiyonada , sporculara madalya ve başarı belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada ümitler, gençler ve büyükler kategorilerinde mücadele eden sporcular, iki gün boyunca kıyasıya yarıştı. Türkiye, Fransa, Moldova, Ukrayna, Polonya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Arnavutluk, Belçika, İngiltere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Ermenistan'dan gelen sporcu ve antrenörler, şampiyonanın yüksek katılımlı ve başarılı geçmesini sağladı.

MADALYA REKORU TÜRKİYE'NİN

Şampiyonada Türkiye 35, Yunanistan 4, Bulgaristan ve Moldova 3'er, Karadağ ve Belçika ise birer altın madalya kazandı. Organizasyonun sonunda dereceye giren sporculara madalya ve başarı belgeleri takdim edildi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Kurash Asbaşkanı Muammer Maden, şampiyonanın başarıyla tamamlandığını belirtti. “21-23 Haziran tarihlerinde Edirne'de Avrupa Kurash Şampiyonası'nı düzenledik. Bugün son gündeyiz. Cuma günü antrenör ve hakem kursu düzenlendi. Cumartesi ve pazar günleri ise müsabakalarımız devam etti ve Avrupa Şampiyonamızı tamamladık,” dedi.

EDİRNE'YE KATKI SAĞLADI

Maden, Edirne ilini tanıtmanın ve Kurash sporunu yaymanın önemine dikkat çekerek, “Edirne'nin, Avrupa'ya açılan kapısı olması ve Avrupa'ya en yakın il olması nedeniyle daha çok ülke katıldı ve hedefimize ulaştık. Kurash, 4 bin 500 yıllık bir spor ve Türklerin ata sporu olarak zamanında savaş sanatı olarak kullanılmış. Şimdi dünyada 180 ülkede yapılıyor. Biz de bu ata sporunu Türkiye'de yaymaya çalışıyoruz. Türkiye'yi lider konuma yükseltmek için Kurash branşını ileri seviyeye taşımak için elimizden geleni yapıyoruz"şeklinde konuştu.

Kurash'ın olimpiyatlarda yer alıp almayacağı sorusuna da değinen Maden, “Şu an SportAccord'a üye oldu. Olimpiyat Komitesi müsabakaları izledi. Doping kontrolü gibi resmi süreçler burada yer aldı. Olimpiyatlara katılmak için başvuru yapıldı. Dileğimiz, Kurash'ın en kısa zamanda olimpiyatlara girmesidir" dedi.

Avrupa Kurash Federasyonu Başkanı Merabi Iliadis, şampiyonanın organizasyonuna katkı sağlayan Türkiye Kurash Federasyonu'na teşekkürlerini sundu. Iliadis, “Yarışmalar yüksek seviyede geçti ve en önemlisi madalyalar tüm Avrupa'ya dağıldı. Neredeyse madalya almayan ülke kalmadı. Bu, Avrupa'da kurashın geliştiğini ve doğru yolda ilerlediğini gösteriyor” dedi.

Edirne'de gerçekleştirilen Avrupa Kurash Şampiyonası, sporcuların ve organizatörlerin katkılarıyla unutulmaz bir etkinlik olarak hafızalara kazındı. Kurash'ın gelecekte olimpiyatlarda yer alması hedeflenirken, bu şampiyona sporun ve kültürün buluştuğu önemli organizasyon oldu.

Mert Hamarat

banner8
Haberler