EDİRNE'YE YENİ ÜNİVERSİTE PROJESİ

Kısa adı ELEV olan Edirne Lisesi Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu, Edirne’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek bundan sonra yapılacak projelerle ilgili bilgilendirme yaptı. Açıklamalarda bulunan Onursal Başkan Atıl Erman, eski tekel binalarının Eğitim Bilimleri Üniversitesi yapılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Edirne Lisesi Eğitim Vakfı (ELEV) 23 Mart tarihinde seçimli genel kurul yaparak yeni yönetimini oluşturdu. Vakfın uzun yıllar genel başkanlığını yapan Atıl Erman, onursal başkanlığa getirildi. Vakfın yeni yönetimi de oluşturularak göreve başladı.

ELEV’in yeni seçilen yönetim kurulu, basın mensuplarıyla tanışma kahvaltısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan  Onursal Başkan Atıl Erman, lisenin yanında bulunan tekel binalarının, Eğitim Bilimleri Üniversitesi yapılması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Erman, üniversitenin uzman bir kadro ile eğitim vereceğini belirterek şunları söyledi:

"Balkanlara hitap eden uluslararası bir üniversite olmalı. Ana okulundan liseyi bitirene kadarki uygulama okulları da olsun. Bu üniversite sadece Eğitim Fakültesi gibi sadece öğretmen yetiştirmesin ama eğitim yöneticisi de yetiştirsin. Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüğü yapan insanlar bu eğitimden geçmeden o makamlara gelirler. Kütüphanecilik eğitimi, laboratuvar eğitimi de alınsın. Bütün bunları yetiştirecek bir eğitim bilimleri üniversitesi olsun” 

“KÖKLÜ BİR AİLEYİZ"

Edirne Lisesi'nin tarihi bir geçmişi bulunduğunu, buradan mezun olanların her yıl bir araya gelerek önemli bir geleneği yaşattıklarına dikkat çeken Erman, köklü bir aile olduklarını ifade ederken şöyle devam etti:

“Ama çok büyük bir aile, köklü bir aile. Öğrencileri, öğretmenleri, yöneticileri, velileri ve mezunlarıyla büyük bir aile. Bu ailenin içinde en son mezunları dedim. İlk etapta insanın aklına mezun oldular gittiler diye gelir. İşte öyle değil. Bu ailenin böyle bir geleneği var. Bir türlü kopamıyoruz. Yani aradan altmış küsur sene geçmiş hala bu ailenin bir ferdi olarak başta ben olmak üzere hepimiz bu aile ilişkilerini sürdürmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Yani o kadar güzel anılarımız var ki burada”

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler