BAYRAM ÖNCESİ DURGUNLUK

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala esnaf hareketli günler beklerken, çarşı pazarda durgunluk hakim oldu. Esnaf, hafta başında umduğunu bulamadı.

Pazartesi Pazarı'nda tezgah açan esnafların dışında alış veriş yapmaya giden vatandaşların sayısının azlığı dikkat çekti. Pazarda daha çok yaz meyve ve sebzesi satan esnaflar çok az sayıda kişinin gelerek alış veriş yaptığını belirtirken, umdukları satışları yapamamaktan dert yandı.

Geçmiş yıllarda bayram öncesi büyük yoğunluk yaşadıklarını ifade eden esnaflar, Kurban Bayramı öncesinde beklenen yoğunluğun olmadığını, vatandaşın alım gücünün giderek düşmesi nedeniyle satış yapamadıklarını ifade etti.

FİYATLAR UYGUN, ALAN YOK

Yaz mevsimiyle birlikte özellikle sebze ve meyve çeşitliliğinde bolluk olması fiyatlara da yansıdı. Önceki haftaya göre fiyatlarda düşüş yaşanması yine de pazarda beklenen canlılığa yol açmadı.

Pazarda, taze fasülye 40, bezelye 30, limon 50, havuç 25, patates 25, kuru soğan 20, domates 30, salatalık 20, kabak 20, biber 30, taze soğan (demet)  15, roka (demet)15, maydanoz ( demet) 10, patlıcan 30, çilek 80, kiraz 100, kayısı 25, şeftali 35 ve karpuzun kilosu ile  15 TL den satılıyor.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler