"25 KASIM STADI YEŞİL ALAN OLMALI"

Edirne Kent Konseyi, 25 Kasım Stadı'nın AVM ya da  rezidans projelerine karşı çıkarak, stadın çok amaçlı yeşil alan olarak düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Konsey Başkanı Özer Demir, tarihi ve çevresel değerlerin korunmasının önemine dikkat çekti.

Edirne Kent Konseyi, 25 Kasım Stadı'nın yıkımı ve bu alanın AVM ya da rezidans yapılması planlarına karşı bir basın açıklaması yaptı. Konsey, Edirne’nin tarihi ve kültürel dokusunu koruma amacıyla stadın yeşil alan olarak düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

 Kent Konsayi Başkanı Özer Demir, yaptığı açıklamada 25 Kasım Stadyumu'nun AVM yapılmasına karşı çıkarak EKK olarak tepki gösterdiklerini ifade etti. 1950 yılında hizmete giren ve Edirnespor’un maçlarına ev sahipliği yapan 25 Kasım Stadı'nın bulunduğu bölge, Osmanlı, Bizans ve Roma dönemlerine ait mezarların bulunduğu tarihi bir alan. Konsey, bu bölgenin AVM'ye dönüştürülmesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Selimiye Camii’nin siluetini olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Edirne Kent Konseyi ayrıca, AVM’nin trafik sorunlarını artıracağını ve yerel esnafı zor durumda bırakacağını ifade etti. Bu gerekçelerle, kentteki çevre, kültür ve tarih dernekleri, esnaf odaları, ticaret odası, baro ve sendikaların da aralarında bulunduğu 51 kurum, stadın yeşil alan olarak düzenlenmesi fikrinde birleşti.

Konsey, 2014 yerel seçimlerinde tüm siyasi partilerin 25 Kasım Stadı’nın yeşil alan olacağı sözünü verdiğini hatırlattı. Bugüne kadar yürütülen çalışmalar sonucunda, yetkililer stadın yıkım ihalesinin yapıldığını ve Edirnespor'un maçlarını Tuncaspor tesislerinde yapması için düzenlemelerin sürdüğünü belirtti.

Tarihi Saraçlar Caddesi’nin bitiminde, Roma Kalesi'nin karşısında ve Bülbül Adası’na yakın bu alanın çok amaçlı yeşil alan Kentpark olarak düzenlenmesi gerektiğini savunan Konsey, bu alan için bir proje yarışması düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler