ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Edirne Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Programa, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Engin Öztürk, çeşitli kurum müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan İl Müdürü Öztürk, dünyanın artan nüfus ve tüketim alışkanlıklarıyla her geçen gün daha da kirlendiğine dikkat çekti. Öztürk, “Doğal kaynakların ölçüsüz kullanımı ve atık yönetimindeki yetersizlikler, ekosistemi bozmakta ve iklim değişikliğine yol açmaktadır” dedi.

SIFIR ATIK PROJESİ'NİN ÖNEMİ

Sıfır Atık Projesi'nin bu sorunlara karşı Türkiye'nin en büyük çevre hareketi olarak başlatıldığını vurgulayan Öztürk, projenin çevreye, doğaya ve ekonomiye sağladığı katkılara değindi. Proje kapsamında 60 milyon ton atığın geri kazanıldığını ve bu sayede büyük miktarda enerji, su ve petrol tasarrufu sağlandığını belirtti. Öztürk, “Sıfır Atık hareketi, israfı önleyen ve doğal kaynakları verimli kullanan bir çevre yönetim sistemidir. Ülkemizin her alanında uygulanarak büyük başarılar elde edilmiştir” diye konuştu.

ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTTIRMA ÇAĞRISI

Bu anlamlı gün ve hafta vesilesiyle, tüm halkın çevreye duyarlılık göstererek daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için çaba sarf etmesi gerektiği mesajı verildi. Öztürk, çevre dostu uygulamaların yaygınlaştırılması ve planlı kentleşme ile daha yaşanabilir bir dünya inşa edilebileceğini söyledi.

YÜRÜYÜŞ VE ETKİNLİKLERLE DOLU BİR GÜN

Konuşmaların ardından Atatürk Anıtı önünden Edirne Halk Eğitim Merkezi’ne yürüyüş düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi’nde tiyatro ve halk oyunları gösterileri yapılarak etkinlikler devam etti. Edirne'deki etkinlikler, doğanın korunması ve sürdürülebilir bir çevre bilinci oluşturma adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. Etkinlikler İl genelinde çeşitli aktivitelerle devam ediyor.

Mert Hamarat

banner8
Haberler